Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 8
 Sesli Dinleme 1
Bilal Toprak Din Arkeolojisi ve Göbekli Tepe -Disiplinlerarası Eleştirel Bir Yaklaşım- (İstanbul: MilelNihal Yayınları,2020)
2020
Dergi:  
Milel ve Nihal
Yazar:  
Özet:

Disiplinlerarası çalışmaların gerekliliğine atıf yapan Din Arkeolojisi ve Göbekli Tepe isimli kitap, arkeoloji ile dinler tarihi disiplinlerinin ortak çalışması gerektiğini ve ortaya çıkarı-lan buluntuların beraber yorumlanması gerektiğini söyleyen bir ya-pıttır. Göbekli Tepe üzerine yapılan ilk doktora tezi olma özelliği tezinin kitaba dönüştürülmüş hâli olan bu eser, aynı zamanda Türkiye’de din arkeolojisi alanındaki ilk çalışma olma özelliğine de sahip. Dolayısıyla eser, alana yeni bir soluk getirecek ve yeni tartışmaları gündeme getirecek niteliktedir. Eser hem arkeolojik kuram, te-ori, kavram ve yaklaşımları eleştirel bir düzlemde irdelemekte hem de Göbekli Tepe üzerine klasik arkeolojik yaklaşımların ötesinde oldukça etkili etkili olduğunu düşündüğüm yaklaşımlar sunmaktadır. Bilal Toprak’ın, Din Arkeolojisi ve Göbekli Tepe – Disiplinlerarası Eleştiriel Bir Yaklaşım- isimli eseri, arkeologlar ve dinler tarihçiler arasında yapılabilecek iş birliği ile ortak bir dilin oluşturmasına olanak sunacaktır. Bu durum, belki de arkeoloji ile diğer sosyal bilimlerin barışmasına destek olacak ve ortak çalışmalar ile bilginin daha da derinleştirilmesini sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Bilal Toprak Religious Archaeology and Göbekli Tepe -An Interdisciplinary Critical Approach- (Istanbul: MilelNihal Publishing,2020)
2020
Dergi:  
Milel ve Nihal
Yazar:  
Özet:

The book Religion Archaeology and Göbekli Tepe, referring to the necessity of interdisciplinary studies, is a book that says that archaeology and religions' historical disciplines should work together and the findings that have been revealed should be interpreted together. This work, which is the characteristic of being the first doctor’s thesis on Göbekli Tepe, the thesis has been converted into a book, also has the characteristic of being the first study in the field of religious archaeology in Turkey. Therefore, the work will bring a new breath to the area and will bring new discussions to the agenda. The work both archaeological theory, the-ori, concepts and approaches in a critical level and offers approaches that I think are quite effective beyond the classical archaeological approaches on the Göbekli Mount. Bilal Earth’s work, Religious Archaeology and the Magnificent Mountains – an Interdisciplinary Critical Approach – will enable archaeologists and religious historians to create a common language with the cooperation that can be made. This will support the peace between archaeology and other social sciences, and will enable further deepening of knowledge with joint studies.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
Milel ve Nihal
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Milel ve Nihal

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 530
Atıf : 1.646
2023 Impact/Etki : 0.077
Milel ve Nihal