Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Tasarım Değerleme ve Örnek Tasarım Değerleme Çalışmaları
2022
Dergi:  
Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tasarımlar, maddi getirilerinden dolayı günden güne önem kazanmaktadır. Bu durum tasarım değerlemenin önemini artırmaktadır. Tasarım değerleme sayesinde gayri maddi duran varlık olan tasarım, parasal bir değere sahip olmaktadır. Değerleme sonucunda elde edilen parasal değerler, tasarımlar ile ilgili finansal işlemlerde, firmalara netlik sağlamaktadır. Bu sebeple, tasarım değerleme ülkemizde ve dünyada son zamanlarda oldukça önem kazanan bir alandır. Bu çalışmada, tasarım değerlemesinin önemi, tasarım değerlemede kullanılan yöntem ve yaklaşımlar ve örnek iki değerleme çalışması gerçekleştirilmiştir. Aynı tasarım için iki farklı yöntem kullanılarak hazırlanmış olan değerleme örneklerinde kullanılan veriler karşılaştırmalı olarak açıklanmış ve değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Valuation Of Design and Samples Of Design Valuation Studies
2022
Yazar:  
Özet:

Designs gain importance day by day due to their financial benefits. This situation increases the importance of design valuation. Thanks to the design valuation, the design, which is an intangible asset, has a monetary value. The monetary values obtained as a result of the valuation provide clarity to the companies in the financial transactions related to the designs. For this reason, design valuation is an area that has gained a lot of importance recently in our country and in the world. In this study, the importance of design valuation, the methods and approaches used in design valuation, and two sample valuation studies were carried out. The data used in the valuation samples prepared using two different methods for the same design were explained and evaluated comparatively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 140
Atıf : 216
2023 Impact/Etki : 0.115
Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi