Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 4
İnce Bağırsak Adenokarsinomlu Hastalarda Klinikopatolojik Özellikler ve Prognostik Faktörler
2022
Dergi:  
Bağcılar Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: İnce bağırsak adenokarsinomu nadir görülen bir tümördür ve prognozu ile ilgili veriler sınırlıdır. Bu çalışmada ince bağırsak adenokarsinomlu hastalarda klinikopatolojik özellikleri ve prognostik faktörleri değerlendirmeyi amaçladık. Yöntem: Yirmi iki hasta değerlendirildi. Klinikopatolojik özellikler ve tedavi yaklaşımları retrospektif olarak kaydedildi. Genel sağkalımı ve prognostik faktörleri değerlendirmek için Kaplan-Meier ve Cox regresyon analizleri kullanıldı. Bulgular: Tümörün primer çıkış yerleri sırası ile duodenum (%50), jejunum (%31,8) ve ileum (%18,2) idi. De novo metastatik hasta sayısı 11 (%50) idi. En sık metastatik bölgeler sırası ile periton (%45), karaciğer (%41) ve lenf düğümleri (%18) idi. Medyan genel sağkalım süresi 19,9 aydı (7,3-32,5) idi. Bir ve iki yıllık sağkalım oranları sırasıyla %65,9 ve %39 olarak bulundu. Metastatik hastalarda birinci basamak kemoterapinin yanıt oranı (tam veya kısmi yanıt) %46,2 olarak tespit edildi. Çok değişkenli analizde cerrahi (p=0,024) ve tanı yaşı (p=0,017) genel sağkalım için istatistiksel olarak anlamlı prognostik faktörler olarak tespit edildi. Ancak primer tümör bölgesi (p=0,106), de novo metastatik hastalık (p=0,323) ve metastatik bölge sayısı (p=0,086) istatistiksel olarak anlamlı değildi. Sonuç: İnce bağırsak adenokarsinomlu hastalara sıklıkla ilerlemiş hastalık ile tanı konulmuştu ve hastalığın prognozu kötüydü. Primer tümörün çıkarılmasının sağkalımı iyileştirdiğini ve tanı sırasında 60 yaşından büyük olmanın olumsuz bir prognostik faktör olduğunu tespit ettik.

Anahtar Kelimeler:

Clinical pathological characteristics and prognostic factors in patients with thin intestinal adenocarcinoma
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: Thin intestinal adenocarcinoma is a rare tumor and the data related to the prognosis is limited. In this study, we aimed at evaluating clinic pathological characteristics and prognostic factors in patients with thin intestinal adenocarcinoma. Method: Twenty two patients were evaluated. Clinical pathological characteristics and treatment approaches were recorded retrospectively. Caplan-Meier and Cox regression analyses were used to evaluate general survival and prognostic factors. Results: The primary output places of the tumor were duodenum (50%), jejunum (31.8%), and ileum (18.2%). The number of de novo metastatic patients was 11 (50%). The most common metastatic areas were peritonus (45%), liver (41) and lymph nodes (18%). The average survival period was 19.9 months (7.3-32,5). One and two-year survival rates were 65.9% and 39% respectively. In metastatic patients, the first-stage chemotherapy response rate (full or partial response) was 46.2%. In multiple variable analyses, surgery (p=0,024) and diagnosed age (p=0,017) were identified as statistically meaningful prognostic factors for overall survival. However, the primary tumor area (p=0,106), de novo metastatic disease (p=0,323) and the number of metastatic areas (p=0,086) were not statistically meaningful. Result: Patients with thin intestinal adenocarcinoma were diagnosed with a frequently advanced disease and the prognosis of the disease was poor. We found that the removal of the primary tumor improves the survival and that being older than 60 years of age during the diagnosis is a negative prognostic factor.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bağcılar Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 6
Bağcılar Tıp Bülteni