Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 7
SPORTİF REKREASYON FAALİYETLERİNE KATILAN LİSE ÖĞRENCİLERİNİN LİDERLİK DAVRANIŞININ ANLAYIŞ BOYUTUNDA İNCELENMESİ
2015
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma sportif rekreasyon faaliyetlerine katılan lise öğrencilerinin liderlik davranışının anlayış boyutunda incelenmesi amacı ile yapılmış betimsel bir çalışmadır. Araştırma gurubunu Gaziantep ilindeki farklı liselerde okuyan 206 kadın, 186 erkek olmak üzere toplam 392 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma için veri toplama aracı, Halpin ve Winer 1957 tarafından geliştirilen Leader Behavior Description Qestionnaire LBDQ ölçeği , Türkçeye çevrilmiş şekli Atar ve Özbek 2009 tarafından kullanılan ölçekten yararlanılmıştır.Orijinal ölçekte liderlik davranışı ile ilgili, 15’i yapıyı kurma ve 15’i de anlayış gösterme boyutunda olmak üzere 30 madde yer almaktadır. Fakat araştırmada yalnızca anlayış gösterme alt boyutu uygulanmıştır. Çalışma verilerinin çözümlenmesinde SPSS 16.0 paket programından yararlanılmıştır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistikler Yüzde, Frekans , ikili guruplar için t-testi ve çoklu guruplar için Anova istatistik yöntemi kullanılmıştır. Yapılan istatistiksel çözümlemelerde anlamlılık düzeyi p

Anahtar Kelimeler:

Students who have been killed in sports recreation activities are considered to understand the leadership behavior of students.
2015
Yazar:  
Özet:

This study is an imaginary study conducted with the aim of studying the leadership behavior of high school students who participate in sports recreation activities. The research group consists of a total of 392 students, including 206 women and 186 men, who study in different high schools in the province of Gaziantep. The data collection tool for research, developed by Halpin and Winer in 1957, the Leader Behavior Description Qestionnaire LBDQ scale has been used by the scale used by the Turkish translated shape Atar and Özbek in 2009.The original scale includes 30 items, including 15 about leadership behavior, 15 about the structure and 15 about the dimension of understanding. But in the research, only the sub-dimension of understanding was applied. SPSS 16 is the processing process. The program is 0 package. Anova statistical method for the analysis of data has been used for the percentage, frequency, t-test for binary groups and multi-groups. Statistical analysis of the scope of p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 1.454
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi