Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 38
 İndirme 11
ÖĞRETMEN ADAYLARININ MÜKEMMELİYETÇİLİK VE ÖFKE EĞİLİMLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma öğretmen adaylarının mükemmeliyetçilik ve öfke eğilimleri arasındaki ilişkiyi test etmek ve mükemmeliyetçilik ve öfke puanlarının cinsiyete ve branşa göre farklılaşıp farklılaşmadığını açığa çıkarmak üzere yapılmıştır. Çalışmaya Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlanan 87 kadın ve 73 erkek öğretmen adayı katılmıştır. Katılanların mükemmeliyetçilik puanlarını belirlemek üzere “Çok Boyutlu Mükemmeliyetçilik Ölçeği” ve öfke eğilimlerini belirlemek üzere de “Sürekli Öfke-Öfke Tarz Ölçeği” uygulanmıştır. Verilerin analizinde Pearson Momentler Çarpımı Korelasyon Analizi ve bağımsız gruplar için t-testi kullanılmıştır. Korelasyon analizi sonuçları mükemmeliyetçiliğin “kendine yönelik mükemmeliyetçilik” alt boyutu ile “öfke kontrol” alt boyutu arasında düşük ancak anlamlı düzeyde pozitif diğerlerine yönelik mükemmeliyetçilik” ile “öfke içte” arasında negatif “sosyal olarak dayatılan mükemmeliyetçilik” ile “sürekli öfke”, “öfke içte” ve “öfke dışta” alt ölçek puanları arasında da pozitif ilişki olduğuna işaret etmiştir. Ayrıca, bağımsız gruplar için t-testi sonuçları, erkek öğretmen adaylarının öfke içte puanlarının kadın öğretmen adaylarının puanlarına göre daha yüksek olduğunu açığa çıkarmıştır. Sonuç olarak, kişilik özelliklerinden olan mükemmeliyetçiliğin öğretmen adaylarının öfke eğilimlerini etkileyebileceği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Relationship Between Perfectionism Scores and Anger States Of Teacher Candidates
2018
Yazar:  
Özet:

This study examined the relationship between perfectionism and anger states of teacher candidates, and also to reveal whether perfectionism and anger states of teacher candidates differ according to sex and branches. A total of 87 women and 73 men participated in this study from Mersin who were preparing for examination “Public Servant Selection Test”.  “The Multidimensional Perfectionism Scale” was used to determine the perfectionism and “The State - Trait Anger Scale” was used to evaluate the anger states of participants. Pearson Product-Moment Correlation Analysis and independent t-test was used to data. Pearson Product-Moment Correlation Analysis results indicated that a positive significant relationship between self oriented perfectionism and anger- control; negative significant relationship between other oriented perfectionism and anger-in; and also positive relationship between socially prescribed perfectionism and the anger subscales state anger, anger-in and anger-out. Additionally, independent t-test results revealed that men teacher canditades’ anger-in scores were higher than women’s. In conclusion, it can be said that the perfectionism as a personality character may affect anger behaviors of teacher candidates.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 493
Atıf : 1.114
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences