Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 33
 İndirme 13
Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example)
2019
Dergi:  
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Yazar:  
Özet:

Eğitim, insanların hayatları boyunca devam eden bir süreçtir. Eğitim sayesinde insanlar belirli konularda uzmanlaşarak, aldıkları eğitime göre çeşitli alanlarda istihdam edilebilmektedir. İnsanların bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefleyen eğitim programları arasında önemli yere sahip yükseköğretim eğitiminin nitelikli ve sektör içerisinde gelişmelere göre tasarlanmış olması son derece önemlidir. Özellikle hizmet sektöründe farklılaşma zorunluluğu, rekabetin fazlasıyla hissedilir olması, hizmet sektörüne yönelik eğitimin kapsamlı olması gerekliliğini göstermektedir. Turizm sektörünün emek-yoğun yapısı, doğrudan olarak hizmeti üreten ve tüketen tarafların insan olması, turizm alanında yükseköğretimin çok yönlü, güncel, insan ve sektör yapısına uygun olarak tasarlanasını zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda turizm eğitimi akreditasyon uygulamalarının araştırılması son derece önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından turizm eğitimi akreditasyonu konusunda yetkilendirilen Turizm Akademisyenleri Derneği’nin (TUADER), turizm eğitimi akreditasyon kurulu olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) çalışmalarının amacı, kapsamı, niteliğinin belirtilmesi araştırmanın amacını ve önemini oluşturmaktadır. Araştırma içerisinde, TURAK’ın çalışmalarının niteliği ve önemine yer verilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example)
2019
Yazar:  
Özet:

Education is a process that takes place throughout the lives of people. Through education, people can be employed in different fields according to the training they receive by specializing in specific topics. It is extremely important that higher education, which has an important place among the educational programs aimed at developing people’s knowledge and skills, is qualified and designed according to the developments within the sector. The need for differentiation, especially in the service sector, shows that the competition is too sensitive, the need for comprehensive training towards the service sector. The work-thick structure of the tourism sector, the humanity of the parties directly producing and consuming services, makes it mandatory that the high education in the tourism sector is designed in accordance with the diverse, current, human and sector structure. In this context, the research of the practices of the accreditation of tourism education is extremely important. The Tourism Academics Association (TUADER), authorized by the Higher Education Council of the Republic of Turkey (YÖK) on the accreditation of tourism education, the purpose, scope, and quality of the work of the Tourism Education Assessment and Accreditation Council (TURAK), which is the tourism education accreditation board, is the purpose and importance of the research. The research shows the nature and importance of the work of TURAK.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 667
2023 Impact/Etki : 0.222
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research