Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 57
 İndirme 25
Arif Oruç'un Abdülaziz Dönemini Anlatan Eseri: Sultan Abdülaziz Nasıl Hal’Edildi, Nasıl İntihar Etti?
2010
Dergi:  
Karadeniz Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arif Oruç?un Abdülaziz dönemini anlatan ?Sultan Abdülaziz Nasıl Hal? Edildi, Nasıl İntihar Etti?? adını taşıyan eseri, üslubu ve anlatım biçimiyle tarihî roman özelliği göstermektedir. Yazar, olaylar ve kişileri gerçek tarihî ortamdan seçme-sine rağmen, bu unsurları yeniden kurgulayarak roman dünyası içinden yansıt-maktadır. Diyaloglar, iç monolog ve tasvir gibi anlatım tekniklerini kullanan ya-zar, kişilerin karakter özellikleri üzerinde durmakta ve çeşitli kaynaklardan elde ettiği tarihî bilgileri kendi hayal dünyasında yeniden kurgulayarak anlatmaktadır. Bütün bu özellikler, eserin roman olarak değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. <

Anahtar Kelimeler:

null
2010
Yazar:  
0
2010
Yazar:  
Atıf Yapanlar




Benzer Makaleler








Karadeniz Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 1.463
Karadeniz Araştırmaları Dergisi