Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
Periferik Arter Hastalıklarının Girişimsel Tedavisi: Tek Merkez Sonuçları
2015
Dergi:  
Kocaeli Medical Journal
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Periferik arter hastalığında girişimsel tedavi yöntemlerinin popülerliği giderek artmaktadır. Bir çok vasküler alanda perkütan girişimler tedavide ilk sıradadır. Çalışmadaki amaç periferik arter hastalığında girişimsel tedavi yöntemlerinin merkezimizdeki sonuçlarını değerlendirmektir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Temmuz 2011-Ekim 2015 arasındaki tanısal ve girişimsel işlemler retrospektif olarak tarandı. Girişimsel işlem verileri ve hastane içi istenmeyen olaylar hastane kayıtlarından incelendi. BULGULAR: Toplam 11224 adet anjiyografik işlem tarandı. Bunlardan 1144 tanesi periferik arter hastalığına yönelik tanısal işlemlerdi. Toplam 167 adet girişimsel işlem (ortalama yaş 62±10, %82'si erkek) tespit edildi. En sık alt ekstremite (n=101), ardından kranial (n=43), üst ekstremite (n=19) ve viseral (n=4) arterlere yönelik işlemler izlendi. Genel işlem başarısı %95'ti. Intravasküler stentler %81 (n=135) hastada kullanıldı. Hastane içi major istenmeyen olaylardan ölüm 1 (%0.6), serebrovasküler olay 2 %1.2), transfüzyon gerektiren kanama 1 (%0.6), diyaliz ihtiyacı 1 (%0.6) hastada izlendi. İşlem sonrası amputasyon veya miyokard enfarktüsü izlenmedi. Hastaların %89'u ertesi gün taburcu edildi. Karotis arter hastalığının girişimsel tedavisinde serebrovasküler olay oranı %4.7 (n=2) idi. İliak, femoral/popliteal ve subklavian/brakial arter girişimlerinde işlem başarısı sırasıyla %97, 92 ve 90 iken karotis/vertebral ve renal arter girişimlerinde başarı oranı %100'dü. TARTIŞMA ve SONUÇ: Periferik arter hasatlığının girişimsel tedavisi merkezimizde yüksek işlem başarısı ve kabul edilebilir istenmeyen olay insidansı ile yapılabilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Initiative Treatment of Periferic Artery Diseases: One-Center Results
2015
Yazar:  
Özet:

Introduction and Target: The popularity of initiative treatments in peripheral artery disease is increasing. In many vascular areas, percutaneous attempts are in the first place in treatment. The aim of the study is to evaluate the results of the initiative treatments in our center for peripheral artery disease. Method and Requirements: Identification and entrepreneurial transactions between July 2011 and October 2015 were scaned retrospectively. Initiative processing data and unwanted incidents in the hospital were examined from the hospital records. A total of 11224 angiographical processes have been scanned. 1144 of them were diagnosed with peripheral artery disease. A total of 167 enterprise transactions (the average age is 62±10, 82% men) were detected. The most frequently followed processes towards the lower extremity (n=101), then the cranial (n=43), the upper extremity (n=19) and the viseral (n=4) arteries. The overall success of the transaction was 95%. Intravascular stents were used in 81% (n=135) of patients. In the hospital major deaths from unwanted events 1 (%0.6), cerebrovascular events 2 1.2%), transfusion-need bleeding 1 (%0.6), dialytic need 1 (%0.6) were monitored in patients. After the procedure, no amputation or myocardial infarction was observed. 89% of the patients were removed the next day. In the initiative treatment of carotenous artery disease, the rate of cerebrovascular events was 4.7 % (n=2). The success of the processing in sexual, femoral/popliteal and subklavian/brakial artery initiatives was 97, 92 and 90 per cent respectively, while the success rate in carotic/vertebral and renal artery initiatives was 100 per cent. PROTECTION and RESULT: The initiative treatment of peripheral artery harvesting can be done in our center with high process success and acceptable unwanted incident.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kocaeli Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 729
Atıf : 384
2023 Impact/Etki : 0.018
Kocaeli Medical Journal