Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Hemşirelik Öğrencilerinin Bakım Planı Hazırlamada Yaşadıkları Güçlüklerin Kök Nedenlerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın amacı hemşirelik öğrencilerinin hemşirelik bakım planlarını hazırlarken yaşadıkları güçlükleri belirlemektir. Çalışma Planı: Bu çalışma 2015–2016 Eğitim öğretim yılı güz yarıyılında Hemşirelik Süreci dersini alan ve araştırmaya katılmaya gönüllü olan ve ikinci sınıfa kayıtlı bulunan 52 hemşirelik öğrencisi ile gerçekleştirilen tanımlayıcı tipte bir araştırmadır. Araştırma verilerinin toplanmasında, balık kılçığı yöntemi kullanıldı. Öğrencilerden balık kılçığı diyagramı üzerinde bakım planı yaparken yaşadıkları güçlüklerin nedenlerini dört temel başlık altında insanlar, metot, materyal ve çevre belirlemeleri ve bunu dönem ödevi olarak teslim etmeleri istendi. Verilerin değerlendirilmesinde SPSS 20,0 programı kullanıldı, sonuçlar sayı ve yüzde olarak verildi. Bulgular: Araştırmada, öğrenci hemşirelerin hasta bakım planlarının oluşturulmasında insan, metod, malzeme ve çevre ile ilişkili güçlükler yaşadıkları görüldü. “İnsanlar” ile ilişkilifazla yaşanan güçlüklerin bilgi eksikliği %58,18 , hasta ile iletişim kurmada güçlük %47,27 , hastaların öğrenciye bilgi vermemesi %44,2 , öğretim elemanlarının yüksek beklentileri %12,73 , klinik hemşirelerinin tutumları %29,09 olduğu; “metod” ile ilişkilifazla yaşanan güçlüklerin hemşirelik öğrencilerinin analitik düşünme becerilerinde eksiklik hissetmesi %29,09 ve zamanı iyi kullanamamaları %27,27 ; “malzeme” ile ilişkilifazla yaşanan güçlüğün klinik uygulamada kullanılan veri toplama formlarının uzun ve kapsamlı olması %23,63 ; “çevre” ile ilişkilifazla yaşanan güçlüğün ise klinik uygulama ortamında bakım planının etkin şekilde kullanılmaması %49,09 olduğu saptandı. Sonuç: Hemşirelik öğrencilerinin bakım planı oluştururken sorun yaşadığı alanlar farklılık göstermekle birlikte, bakım planlarının klinik ortamda etkin kullanılmasında ve öğrenciler tarafından daha kolay öğrenilmesine yönelik düzenlemelerin yapılmasında yarar olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Students of Nursing Students of Nursing Students of Nursing Students of Nursing Students of Nursing Students of Nursing
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this research is to identify the difficulties that nursing students experience when preparing nursing care plans. Study Plan: This study is a identifying type of study conducted with 52 nursing students who take the Nursing Process course in the 2015-2016 academic year and are volunteer to participate in the research and are registered in the second class. In the collection of research data, the method of fishing was used. Students were asked to submit the causes of the difficulties they suffer when making a maintenance plan on the fishing shell diagram under the four basic titles of people, method, material and environmental determinations and this as a semester task. The SPSS 20.0 program was used to evaluate the data, and the results were given as a number and percentage. Results: The study found that student nurses experienced difficulties related to humans, methods, materials and the environment in the creation of patient care plans. Related with "People" the lack of knowledge of the difficulties 58,18%, the difficulty in communicating with the patient 47.27%, the failure of the patient to inform the student 44.2%, the high expectations of the teachers 12.73%, the attitudes of the clinical nurses 29.09%, the difficulty in relating to the "methode" the lack of knowledge in the analytical thinking skills of the nursing students 29.09%, the difficulty in communicating with the patient 27.27%, the difficulty in relating to the "material" the long and comprehensive data collection forms used in the clinical application 23.63%, the strongness in relating to the "environment" and the clinical environment are not used in the plan of maintenance. Results: While the areas where nursing students have trouble creating a care plan differ, it is believed to be beneficial in the effective use of nursing plans in the clinical environment and in the implementation of arrangements to make it easier for students to learn.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.376
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi