Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
YÜKSEK KATLI BİNALAR İÇİN YAPIM TEKNOLOJİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE KARŞILAŞTIRILMASI
2023
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya genelinde farklı ülkelerde insan toplumlarının gelişimi dramatik bir şekilde artmaktadır. Sınırlı ve pahalı kentsel arazinin zorluklarına cevap olarak inşa edilen yüksek binalar kentselleşme için hayati öneme sahiptir. Yüksek binalar, şehirlerde ekonomik büyümeye hizmet etmenin yanı sıra, ülkeler ve şirketler için prestij ve gücün simgesi de olmaktadır. Bu binalar, kapsamlı bir planlama yaklaşımını gerektiren geniş bir mimari ve mühendislik karmaşıklığı içermektedir. Bina tasarımı ve inşaat sistemlerinin çeşitli yönleri için birçok alternatif çözüm bulunmasıyla birlikte, kapsamlı, karar vermede şeffaf ve uygulanması güvenilir ve pratik olan bir değerlendirme çerçevesine ihtiyaç vardır. Bu makalenin amacı, yüksek binaların yapım sistemleri, yapı malzemeleri, inşaat teknoloji ve yöntemlerinin değerlendirilmesine yönelik bir çerçeve oluşturmaktır. Makalenin kapsamı, CTBUH’da (Council on Tall Buildings and Urban Habitat) listelenen en yüksek 30 binadır. Binaların yükselmesi ile oluşan etkilerin ve bu etkilere yönelik uygulama seçeneklerinin değerlendirilmesinin ardından kapsamın bu uygulama seçeneklerine göre irdelenmesi ve sonuç olarak her bina için matrisler oluşturulması, çalışmanın yöntemini oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation and Comparison Of Construction Technologies For High-rise Buildings
2023
Yazar:  
Özet:

The development of human societies in different countries around the world is increasing dramatically. High-rise buildings are being constructed as a response to the challenges of limited and expensive urban land, and they are crucial for urbanization. Today, besides serving as structures for economic growth in cities, high-rise buildings remain symbolic of prestige and power for countries and companies. These buildings entail immense architectural and engineering complexity, necessitating a comprehensive planning approach for their design and construction. With the availability of numerous alternative solutions for various aspects of building design and construction systems, there is a need for an evaluation framework that is comprehensive, transparent in decision-making, and reliable and practical in its application. The aim of the article is to create a framework for the evaluation of construction systems, building materials, construction technologies, and methods of high-rise buildings. The scope of the article is the 30 tallest buildings listed in CTBUH (Council on Tall Buildings and Urban Habitat). After evaluating the effects caused by the elevation of buildings and the application options for these effects, examining the scope according to these application options and as a result creating matrices for each building constitutes the method of the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 495
Atıf : 982
2023 Impact/Etki : 0.159
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi