Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 11
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ’ler) Somali’deki Ekonomik Büyüme ve İstihdam Yaratılmasına Etkisi
2021
Dergi:  
İktisat Politikası Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimcilik, insanların yaşam standardını yükseltmek ve ekonominin gelişmesini teşvik etmek için çok önemlidir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, ekonomik büyüme, modernizasyon ve istihdam yaratma, gelir yaratma için çözümler olarak kabul edilmektedir. Çalışmanın odak noktası, Küçük ve orta ölçekli işletmelerin Somali’de istihdam yaratılmasına ve ekonomik büyümeye nasıl katkıda bulunabileceğidir. Çalışmada, değişkenler hakkında fikir edinmek için nicel bir yaklaşım kullanan tanımlayıcı bir araştırma tasarımı kullanılmıştır. Bir amaçlı veya yargısal örnekleme yöntemi kullanılarak 201 örnek boyutu seçilmiştir. Veri toplama aracı olarak, Google formlar anket programı kullanılmıştır. Veriler, SPSS - istatistik bilgisayar yazılımı- Sürüm 22 ve Excel 2010 kullanılarak düzenlenmiş, harmanlanmış ve tablo haline getirilmiştir. Son olarak, araştırmacılar, geçerliliği ve güvenilirliği artırmak için belirli hataları ve anormallikleri yeniden düzeltmiştir. Çalışmada Somali’deki küçük ve orta ölçekli işletmeler için finansman eksikliği, yönetim becerileri ve başarılı hükümet politikalarının temel engeller olduğu bulunmuştur. Çalışma, aynı zamanda ülkelerin ithal ürünler, insani yardım ve düzensiz rekabet konusundaki zayıf politikalarının bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesini olumsuz etkilediğini de göstermiştir. Araştırmada, bankalar ve büyük şirketler aracılığıyla finansmana erişim sağlamanın, yeterli bilgi ve beceriyi sağlamanın ve hükümet tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesi için etkili politikalar getirmenin Somali’deki küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştireceği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Small and Medium Enterprises (smes) On Economic Growth and Job Creation In Somalia
2021
Yazar:  
Özet:

Entrepreneurship is crucial to raising the standard of living and promoting the development of the economy. Small and medium-sized enterprises are recognized as solutions for economic growth, modernization, job creation, and income generation. The focus of this study is on how SMEs can contribute to job creation and economic growth in Somalia. This study uses a descriptive research design and a quantitative approach to gain insight into variables. A sample size of 201 participants was chosen and determined using a method of purposive or judgmental sampling. The researcher developed the questionnaire as a data collection tool which was collected using a Google forms Survey program, then edited, collated and tabulated using SPSS -statistical computer software- Version 22 and Excel 2010. Finally researchers corrected certain mistakes and anomalies to improve validity and reliability. Our study found that lack of funding, poor management skills and certain government policies are key barriers for small and medium-sized enterprises in Somalia. Our study also indicated that countries’ poor policies on imported products, humanitarian aid and unregulated competition have a negative effect on developing small and medium enterprises in the region. In this study concluded that providing access to finance through banks and large companies, giving enough knowledge and skills and introducing effective policies for the growth of small and medium enterprises by the government will enhance small and medium enterprises in Somalia.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İktisat Politikası Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 156
Atıf : 520
2023 Impact/Etki : 0.4
İktisat Politikası Araştırmaları Dergisi