Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Bebek Beslenmesinde Yağ Asitlerinin Önemi
2001
Dergi:  
Beslenme ve Diyet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Diyet yağlarının bileşenleri (trigliseritler, kolesterol esterleri ve fosfolipidler) bebeklerin normal büyüme ve gelişmeleri için gereklidir. Yağ asitleri zincir uzunluklarına (moleküldeki karbon sayısına) ve doymuşluk derecelerine (karbonlar arasında çift bağın bulunup bulunmamasına) göre değişik gruplarda İncelenmektedir. Yağ asitlerinin her grubu çeşitli metabolik reaksiyonlarda rol almaktadır. Kısa zincirli yağ asitleri kolonda lokal biiyünıe faktörleri olarak rol oynarlar, orta ve uzan zincirli doymuş yağ asitleri enerji kaynağıdırlar, çoklu doymamış uzun zincirli yağ asitleri metabolik düzenlemelerde rol alırlar, çok ıızun zincirli yağ asitleri ise membranların önemli yapısal bileşenleridir. Merkezi sinir sisteminin gelişimi, prenatal yaşamın son ve postnatal yaşamın ilk aylarında tüketilen yağların kalitesine ve miktarına bağlıdır. Prenatal ve postnatal yaşamda bebeklere bu yağları, kordon kanı ve anne sütü sağlamaktadır. Anne siitii yağ asitleri annenin beslenme alışkanlıklarına, kültürel düzeyine ve sosyo-ekonomik durumuna bağlı olarak değişmektedir. Bebek mamalarında kullanılacak yağlar ise hem miktar hem de kalite olarak anne sütüne benzetilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

The Importance of Fatty Acids in Baby Nutrition
2001
Yazar:  
Özet:

Components of dietary fats (triglycerides, cholesterol esters and phospholipids) are necessary for normal growth and development of babies. The fatty acids are examined in different groups according to the chain lengths (the number of carbon in the molecule) and the degree of saturation (whether there is a double bond between the carbon). Each group of fatty acids plays a role in various metabolic reactions. Short-chain fatty acids play a role as local biology factors in the column, medium and long-chain saturated fatty acids are a source of energy, multi-not saturated long-chain fatty acids play a role in metabolic regulations, and multi-chain fatty acids are important structural components of membranes. The development of the central nervous system depends on the quality and quantity of fat consumed in the last and first months of prenatal life. In prenatal and postnatal life, it provides these oils, cord blood and mother’s milk to babies. Mother siitia fatty acids vary depending on the mother's nutritional habits, cultural levels and socio-economic status. The oil used in baby foods should be compared to breast milk in both quantity and quality.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Beslenme ve Diyet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.173
Atıf : 2.938
2023 Impact/Etki : 0.103
Beslenme ve Diyet Dergisi