Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Çinko Metalinin Korozyon Davranışına Klorodimetil Silan Etkisinin Araştırılması
2023
Dergi:  
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada çinko metali üzerinde alkol içerisinde klorodimetil silanın farklı derişimlerde (%5, %10, %20) oda koşullarında (25⁰C) karışımları hazırlanarak doğrudan daldırma ile silan filmi oluşturulmuştur. Çinko metali yüzeyinde silan filmi oluşturulması için farklı süreler (15,30,45,60 dakika) kullanılmıştır. En uygun silan filmi oluşturma koşulları belirlendikten sonra çinko metalinin korozyon davranışları yapay yağmur suyu içerisinde incelenmiştir. Bu amaçla AC impedans ölçümleri ve korozyon poatnsiyelleri belirlenmiştir. Oluşturulan silan filminin yüzey morfolojisi hakkında bilgi sahibi olabilmek amacıyla SEM analizleri ve temas açısı ölçümleri yapılmıştır. Sonuç olarak korozyona karşı en dayanıklı elektrotun %10 klorodimetil silan içeren karışıma 60 dakika doğrudan daldırma ile üretilen olduğu tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Effect Of Chlorodimethyl Silane On Corrosion Behavior Of Zinc Metal
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, silane film was formed by direct dipping by preparing mixtures of chloro dimethyl silane in alcohol in different concentrations (5%, 10%, 20%) at room conditions (25⁰C) on zinc metal. Different times (15,30,45,60 minutes) were used to form the silane film on the zinc metal surface. After determining the most suitable silane film formation conditions, the corrosion behaviour of zinc metal was investigated in artificial rain water. For this purpose, AC impedance measurements and corrosion potentials were determined. SEM analyses and contact angle measurements were made in order to have information about the surface morphology of the formed silane film. As a result, the most stable silane film against corrosion was formed on the surface of the zinc electrode prepared by direct dipping in a mixture containing 10% chlorodimethyl silane for 60 minutes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi