Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1.250
 İndirme 278
Pandeminin Pazarlama Stratejilerine Etkisinin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Küresel çapta COVID-19 hayatın tüm alanına etki etmektedir. Günlük hayatın durma noktasına gelmesinin yanı sıra, işletmelerin hayatta kalmak için mücadele etmesine ve ekonominin her geçen gün daha kötüye gitmesine sebep olmaktadır. COVID-19 salgını sebebiyle ilan edilen küresel pandemi ekonomiyi değişime uğratmış olup hava, kara ve deniz yolu ulaşımı, turizm, parekende sektörü ve daha çok sayıda sektörü de aksatmıştır. Belirsizlik ve ekonomik istikrarsızlık süreçleri, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler üzerinde farklı etkilere sahiptir ve bu küresel çaptaki pandemi sürecinde de bu durum geçerlidir. Özellikle bu süreçte işletmelerin dijital mecrada var olmaları daha büyük bir önem kazanmıştır. İşletmelerin dijital ve pazarlama stratejilerini tekrardan gözden geçirmeleri gereklidir. Bu süreçte insanların evlerinde olmaları, evden çalışmaları sosyal medyayı daha fazla kullandıklarını göstermektedir. Bu yüzden işletmeler, sosyal medyadaki bilgilerini güncelleyerek profillerini ve haber akışlarını değiştirme yöntemlerini araştırmakta olup markalarının unutulmaması için hedef kitlelerinin ihtiyaçlarına uygun geçerli içerikler hazırlamaktadırlar ve dijital alanlarını optimize etmektedirler. Bu süreç; tüketicilerin ihtiyaçlarını da değiştirmiştir. Ancak işletmeler, sadece tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik değil evlerinde daha kalite zaman geçirebilmelerini sağlayan ürün ya da hizmetler de sağlamalıdırlar. Bu yaklaşım, sadece işletmelerin pazarlama stratejileri açısından değil devlet kurumları tarafından alınan sağlık önlemlerince sosyal açıdan da destekleyici olacaktır. Bu çalışmada küresel pandeminin etkilediği sektörler ve işletmelerin pazarlama stratejileri hakkında yapılan güncel araştırmalara yer verilmiştir ve yapılan literatür taramasıyla bir rehber niteliği olarak değerlendirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of Pandemic Effects on Marketing Strategies
2020
Yazar:  
Özet:

Globally, COVID-19 affects all areas of life. In addition to the arrival of everyday life, it causes to struggle to survive and the economy becomes worse every day. The global pandemic, which was proclaimed as a result of the COVID-19 epidemic, has changed the economy and has affected the air, maritime and maritime transport, tourism, parked sectors and many more sectors. Uncertainty and economic instability processes have different effects on operating in different sectors, and this is the case in this global pandemic process. Especially in this process, the business has gained greater importance in the digital mechanism. Businesses need to review their digital and marketing strategies again. In this process, people are in their homes, work from home shows that they use social media more. That is why are researching how to change their profiles and news streams by updating their information on social media, preparing relevant content to the needs of their target audience and optimizing their digital fields so that their brands are not forgotten. This process has also changed the needs of consumers. However, should also provide products or services that allow them to spend better quality time in their homes, not only for the needs of consumers. This approach will be socially supporting not only from the point of view of business marketing strategies, but also from the point of view of health measures taken by government institutions. This study includes current research on the marketing strategies of the sectors and affected by the global pandemic and can be assessed as a guide by the scan of the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.658
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)