Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
TIP ÖĞRENCİLERİNDE FİZYOTERAPİ MESLEĞİ FARKINDALIĞI:MÜFREDAT ÇALIŞMASI
2016
Dergi:  
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Meslekler arası eğitim profesyonel rol ve sorumlulukların anlaşılmasının yanı sıra hasta güvenliğinin de gelişmesini sağlar. Bu çalışma, 3. sınıf tıp öğrencilerinin sağlık hizmeti ekibi içinde fizyoterapi mesleğiyle ilgili anlayış ve tutumlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntemler: Üçüncü sınıf tıp öğrencileri "Hasta Güvenliği ve Meslekler arası İşbirliği" seçmeli dersi almıştır. 239 öğrenci yarı randomize şekilde 2 gruba ayrılmıştır (2B Grubu:128 kişi ve 2D Grubu: 111 kişi). 4 kredili bu ders 16 saat teorik, 4 saat panel, 4 saat küçük grup tartışması ve 28 saat simülasyon eğitimi olmak üzere toplam 52 saat olan 5 haftalık bir dersten oluşmaktaydı. Dersin son gününde öğrencileri fizyoterapi mesleği ile ilgili bilgi, tutum ve algılarını değerlendiren bir anket uygulandı. Görsel Analog Skalası üzerinde 0 ("kesinlikle katılmıyorum") ile 10 ("kesinlikle katılıyorum") arasında değişen puanlarla her bir anket sorusu oranlandı. Sonuçlar: Yüz otuz tıp öğrencisi (50.2%) kurs sonrası yapılan anketi doldurdu. Dersin fizyoterapi ile ilgili kısımlarına katılan öğrencilerin anket sorularına verdikleri pozitif cevaplar istatistiksel olarak anlamlıydı (p<0.0001).  Tartışma: Hasta güvenliği ve meslekler arası işbirliği seçmeli dersi kapsamında tıp öğrencilerine verilen dersler öğrencilerin fizyoterapi mesleği ile ilgili farkındalıklarını arttırmada pozitif bir etkiye sahip olmuştur. Anahtar Kelimeler: Meslekler arası işbirliği, hasta güvenliği, tıp öğrencileri, fizyoterapi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 852
2023 Impact/Etki : 0.029
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi