Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Hz. Peygamberin Sünnetinde Şefkat
2017
Dergi:  
Rize İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu tezin konusu; ‘Hz. Peygamber’in Sünnetinde Şefkat’tir. Araştırma giriş ve dört bölümden oluşmaktadır. Girişte çalışmanın amacı ve yöntemi belirtildi. Birinci bölümde “şefkat” kavramının anlam alanı incelendi. Şefkatin anlamdan eyleme dönüşü izah edildi. Şefkate müteradif ve zıt kavramlar ortaya konarak kavramın anlamı netleştirildi İkinci bölümde şefkatin işlevi üzerinde duruldu. Evrenin düzeni ve devamında, hayvanların yaşamlarında, şefkatin fonksiyonu irdelendi. İnsanın; ferdî, ailevî ve içtimâî hayatında şefkatin rolü açıklandı. Üçüncü bölümde Hz. Peygamber’in şefkatle yetişme süreci izlendi. Risalet öncesinde ve sonrasında Hz. Peygamber’in şefkatinin beslendiği kaynaklara işaret edildi. Dördüncü bölümde Allah Rasûlü’nün şefkatinin yansımaları olarak; çocuklara, kadınlara, yaşlılara, yetimlere, engellilere, fakirlere, hastalara, borçlulara, esirlere, kölelere, çevreye ve hayvanlara şefkati anlatıldı.

Anahtar Kelimeler:

by Hz. The Messengers of Mercy
2017
Yazar:  
Özet:

The subject of this thesis is: 'Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is the Prophet. The research entrance and consists of four sections. The purpose and method of the work is indicated. In the first chapter, the meaning of the concept of "satisfaction" was studied. The return of action was explained in the sense of compassion. The concept of compassion and counter-concepts was cleared by showing the meaning of the concept in the second part focused on the function of compassion. In the order and continuation of the universe, in the lives of the animals, the function of compassion has been enhanced. The role of man in his family, family, and inner life was revealed. The third part of Hz. The Prophet was followed with compassion. Before and after the H. The source of the messenger’s mercy was indicated. In the fourth chapter, as reflections of the mercy of Allah, the Prophet, the children, the women, the elderly, the orphans, the disabled, the poor, the sick, the debtors, the prisoners, the slaves, the environment and the animals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Rize İlahiyat Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 330
Atıf : 458
2023 Impact/Etki : 0.074
Rize İlahiyat Dergisi