Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Kent Kültürü Ve Kentlilik Bilincine Yönelik Algı Ve Görüşleri
2018
Dergi:  
Uluslararası Sosyal Bilgilerde Yeni Yaklaşımlar Dergisi (IJONASS)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı sosyal bilgiler öğretmen adaylarının kent kültürü ve kentli olma bilincine yönelik algı ve görüşlerini incelemektir. Çalışma betimsel yöntem kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubunun belirlenmesinde amaçlı örnekleme yöntemlerinden kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Bu doğrultuda, çalışma grubunda 155 sosyal bilgiler öğretmen adayı yer almıştır. Çalışmanın verileri dört adet açık uçlu sorunun yer aldığı görüş formu ile toplanmıştır. Verilerin analizinde içerik analizi kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre, sosyal bilgiler öğretmen adaylarının kenti, çeşitli imkânlar sunan, kalabalık, bir arada yaşamın olduğu, gelişmiş bir idari yer olarak algıladıkları sonucuna ulaşılmıştır. Kent kültürünü, değerler bütünü, kurallar bütünü, bir arada yaşama olarak algıladıkları kentlilik bilincini ise uyum sağlamak, benimsemek ve kurallara uymak olarak algıladıkları sonucuna ulaşılmıştır. Sosyal bilgiler öğretmen adayları, kentte yaşamak ile kentli olmanın aynı şey olmadığı göründe oldukları sonucuna ulaşılmıştır. Kentli olmak için uyum sağlamak, kent kültürünü benimsemek ve kurallara uymak gerektiğini vurgulamışlardır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Sosyal Bilgilerde Yeni Yaklaşımlar Dergisi (IJONASS)

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Sosyal Bilgilerde Yeni Yaklaşımlar Dergisi (IJONASS)