User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 10
 Views 2
 Downloands 1
0-6 Yaş Çocuğu Olan Babaların Babalık Rolü Algısı ve İlişkili Faktörler
2019
Journal:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

GİRİŞ: Bu araştırma Aydın il merkezinde 0-6 yaş çocuğa sahip olan babaların babalık rolü algısı ve bununla ilişkili faktörleri belirlemeyi amaçlamaktadır. GEREÇ VE YÖNTEM: Bu araştırma tanımlayıcı tipte planlanmıştır. Araştırma verileri Ekim–Aralık 2018 tarihleri arasında 0-6 yaş arası çocuğu olan babalardan elde edilmiştir. Örneklem seçiminde olasılıksız örnekleme yöntemlerinden amaçlı örnekleme yöntemi (0-6 yaş çocuğu olan babalar) kullanılmıştır. Araştırma verilerinin toplanmasında “Sosyodemografik Özellikler Formu” ve “Babalık Rolü Algı Ölçeği” kullanılmıştır. Elde edilen veriler, SPSS 20 paket programında yüz­delik dağılımlar, ortalama, Mann Whitney U ve Kruskal Wallis analizi kullanılarak değerlendirilmiştir. BULGULAR: Araştırmaya katılan babaların %42.6’sı 31-36 yaş grubunda, %88.8’i çekirdek aile, %45.7’si 6-10 yıldır evli, %39.9’u işçi, %64.9’u 1-2 çocuğa sahip, %55.9’unun ilk baba olma yaşı 18-25 arasında, %57.4’ü babalıkla ilgili bilgi almamıştır. BRAÖ puan ortalaması ile aile tipi, ilk kez baba olma yaşı arasında anlamlı bir ilişki olduğu görülmüştür (p<0.05). BRAÖ puan ortalaması ile eğitim durumu, yaş grubu, evlilik süresi, meslek, yaşanan yer, eşinin eğitim durumu, ilk kez baba olma yaşı, kendi babası ile ilişkisi, babalık ile ilgili bilgi alma ve bilgi alma kaynakları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olmadığı belirlendi (p>0.05). SONUÇ: Babalık rolü algısı ile ilk kez baba olma yaşı, aile tipi arasında ilişki olduğu belirlendi.

Keywords:

2019
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles




Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 516
Cite : 1.836
2023 Impact : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi