Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Changes in Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Grapefruit and Mandarin Peels Extracted with Different Solvents
2022
Dergi:  
Eurasian Journal of Food Science and Technology
Yazar:  
Özet:

In this research, different solvents were used for the extraction of grapefruit and mandarin peels in order to determine the effects of solvents on the total phenolic content (TPC) and antioxidant activity of peels. According to the results, the higher TPC and antioxidant activity values were determined in the ethanol extract of grapefruit peels as 666.55 mg GAE/g and 428.60 µmol trolox/g, respectively. Acetone extract of peels showed the lowest values both in the mandarin and grapefruit peels. Total phenolic content of mandarin and grapefruit peels were reported as 32.05 and 50.26 mg GAE/g in the acetone extraction. To conclude the results, TPC and antioxidant activity of mandarin and grapefruit peels showed differences with different solvent extraction.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Eurasian Journal of Food Science and Technology

Dergi Türü :   Uluslararası

Eurasian Journal of Food Science and Technology