User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 20
Özefagus varis kanamalarının sekonder profilaksisinde kullanılan yöntemlerin etkinliği
2014
Journal:  
Abant Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

AMAÇ: Siroz hastalarında portal hipertansiyona bağlı olarak gelişen özefagus varis kanamaları ÖVK , çok önemli bir mortalite nedenidir. Buna rağmen, varis kanamasının sekonder profilaksisine yönelik, birbirleri ile çelişen sonuçlar mevcuttur. Bu çalışmada varis kanamalarının tekrarının önlenmesi için kullanılan yöntemlerin klinik etkinliği ve sağkalım süreleri üzerine olan etkileri araştırılmıştır. YÖNTEMLER: Çalışmamızda siroz teşhisi konulmuş ve özefagus varis kanaması geçiren 180 hasta incelendi. Bu hastalar profilaksi almış olanlar ve profilaksi almamışlar olarak iki gruba ayrıldı. Profilaksi başlanmış olan hastalar da kullandıkları tedavi modalitesine göre 7 alt gruba ayrıldı. Bu hastalarda sağkalım süreleri, mortalite oranları ve profilaksiden sonra kanama rekürrensi değerlendirildi. BULGULAR: Çalışmaya alınan hastaların 133 tanesine profilaksi başlanmış olup, bu hastaların gastroskopilerindeki varislerin derecesinin artması ile sağkalım sürelerinin kısaldığı belirlendi. Hastaların Child evreleri de sağkalım süreleri ile doğrudan ilişkiliydi ve tedavinin başlangıcında Child derecesi yüksek olarak tespit edilen hastaların yaşam süreleri daha kısaydı. Profilaksi başlanan hastalarda mortalite oranları anlamlı derecede daha düşük, sağkalım süreleri ise belirgin olarak daha uzundu. Yaşam süresi dikkate alındığında; tedavi gruplarındaiyi başarı, beta-bloker + bant ligasyonu tedavisi ile elde edildi. SONUÇ: Bizim çalışmamızın sonuçları, ÖVK geçiren hastalarda, sekonder profilaksinin, olumlu ve yararlı etkilerini yansıtmaktadır. Beta-bloker tedavisi ile alınan olumlu sonuçlar, bu grubun profilaksideki etkinliğinin bir göstergesi olarak düşünülebilir. Ayrıca beta-blokerlerin bant ligasyonu ile birlikte kullanıldığında elde edilen yüksek klinik başarı, profilakside kullanılan medikal tedavilerin, girişimsel endoskopik yöntemlerle kombine edilmesinin, hastalar için daha yararlı olduğunu düşündürmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Abant Tıp Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 568
Cite : 331
Abant Tıp Dergisi