Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Kore Yerel Yönetiminin Halk Sağlığı ve Kent Planlama Politikalarının COVID-19 ile Mücadelede Etkisi
2023
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Tüm dünyaya yayılan ve ekonomik etkinliklere ağır darbe vuran COVID-19 küresel sisteme büyük hasar vermiştir. Devletler kuantum bilgisayar ve yapay zekâ da dâhil olmak üzere son teknolojileri kullanarak COVID-19 virüsünün üstesinden gelebilmek için birçok yol denemişlerdir. COVID-19 virüsünün devletlerde yayılma hızı dikkate alındığında yeni teknolojilerden ziyade yerel yönetimlerin etkinliği ortaya çıkmıştır. Yerel yönetimler merkezi yönetimler ile kıyaslandığında daha çok halkın isteği doğrultusunda şekillendiği ve hızlı çözümler üretebildiğinden dolayı büyük krizleri yönetebilme kapasitelerine sahiplerdir. Güney Kore’nin yerel yönetim yapısı incelendiğinde teknolojik avantajının yerel yönetim tarzı ile uyumlu şekilde ilerlediği ve COVID-19 ile etkili mücadeleye yardımcı olduğu görülecektir. Makale, Güney Kore'de yerel yönetimlerin yapısal ve tarihsel arka planının COVID-19 ile mücadeledeki etkisini ve sağlıklı şehir planlaması ve kamu sağlığı konularında yerel yönetimlerin katkıları ve bunların COVID-19 ile mücadeledeki rollerini incelemektedir. Bu çalışmada nitel yöntem kullanılmış ve çalışmanın amacı Güney Kore yerel yönetimi örneğinden yola çıkarak COVID-19 ile mücadelede yerel yönetimlerin sağlıklı şehir planlaması ve kamu sağlığı yönünden katkılarını araştırmaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Korean Local Government's Public Health and Urban Planning Policies In Combating Covid-19
2023
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

COVID-19, which spread all over the world and hit economies hard, caused great damage to the global system. States have tried many ways to overcome the COVID-19 virus using cutting-edge technologies, including quantum computers and artificial intelligence. However, considering the rate of the spread of the COVID-19 virus in states, rather than new technologies, the effectiveness of local governments has emerged. Compared to central governments, local governments have the capacity to effectively manage major crises because they are shaped more in line with the wishes of the people and have the capacity to produce faster solutions. When the local government structure of South Korea is examined, it will be seen that the technological advantage of South Korea progresses in harmony with the local government style and helps to effectively fight against COVID-19. The article analyses the impact of the structural and historical background of local governments in South Korea in the fight against COVID-19, and the contributions of local governments to urban planning and public health, and their roles in combating COVID-19. A qualitative method is used in this study and the aim of the study is to investigate the contributions of local governments in terms of urban planning and public health in combating COVID-19, based on the example of the South Korean local government.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 691
Atıf : 1.314
Kent Akademisi