Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Jeopolitik Güvenlik Anlayışı Rusya’nın Kaderi mi?
2023
Dergi:  
Uluslararası Sosyal, Siyasal ve Mali Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale Rusya Federasyonu'nun jeopolitik güvenlik anlayışına ne derece bağımlı olduğunu tartışmaktır. Rusya'nın güvenliği tarihi boyunca hep coğrafyası ile ilişkili olmuştur. Moğol saldırısından Napolyon işgaline, NAZI Almanya'sının istila girişiminden Soğuk Savaş dönemine kadar Rusya her daim coğrafyasına bağımlı bir güvenlik politikası izlemek zorunda kalmıştır. Makalenin ilk bölümünde başlıca jeopolitik teoriler kısaca açıklanmış, Rusya'nın jeopolitik güvenlik anlayışı ile bu teorik çerçeve arasında bir bağ kurulmuştur. İkinci bölümde, Rusya'nın jeopolitik güvenliğe olan bağımlılığı coğrafi, tarihi, sosyolojik ve uluslararası ilişkiler dayalı tarihsel bir arka plan içinde incelenmiştir. Üçüncü bölümde, Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrasında, güvenlik anlayışı bakımından, Rusya için alternatif bir yolun olup olmadığı tartışılmıştır. Özellikle Putin döneminde tarihsel alışkanlıklara nasıl dönüldüğü üzerinde durulmuştur ve makalede bu konuları tartışmak amaçlanmıştır. Bu çalışmanın hem Rusya'nın jeopolitik güvenlik zorunluluklarının daha iyi anlaşılması hem de Ukrayna'da olduğu gibi Rusya'nın çıkarlarına yönelik çatışmaların daha doğru analiz edilmesine katkı sağlayacağı umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Is The Understanding Of Geopolitical Security Russia's Destiny
2023
Yazar:  
Özet:

This article is to discuss why the Russian Federation is obliged to the understanding of geopolitical security or not. Russia's security has always been related to its geography throughout its history. From the Mongols to Napoleon to the occupation of Nazi Germany and the Cold War, it had to follow a security policy dependent on the geography of Russia. But why is Russia stuck in geopolitical security? To answer this question, this article is divided into 3 parts. In the first part, geopolitical security and geopolitical theories related to Russia are explained. Russia's perspective on geopolitical security and how the world views Russia's geopolitical security become more understandable. In the second part, it is discussed how Russia's dependence on geopolitical security is shaped by the events and processes in geography, historical sociology and international relations. Third, whether there is an alternative path for Russia after the collapse of the Soviet Union; It is also discussed why Russia failed to take this path and how it returned to historical habits during the Putin period. It was aimed to discuss these issues in the article. In this way, with this article, Russia's geopolitical security imperatives will be better understood, and Russia's future will be more predictable in the future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası Sosyal, Siyasal ve Mali Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Sosyal, Siyasal ve Mali Araştırmalar Dergisi