Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 8
SİNEMACI YAPIMCI TARTIŞMASININ YAYGIN GAZETELERDEKİ SUNUMU ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2020
Dergi:  
The Turkish Online Journal of Design Art and Communication
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 2018 Aralık ayında başlayan ve medyaya “sinemacı-yapımcı” ya da “mısır-bilet tartışması”, “bilet krizi”, “promosyon krizi” gibi adlarla yansıyan film yapımcıları ile sinema salonu işletmecileri arasında yaşanan tartışmaların yaygın basında nasıl sunulduğu konu edilmiştir. Çalışmada gazetelerin ideolojik duruşlarının haber söylemine yansıdığı varsayımından yola çıkılmıştır. Çözümleme kapsamına ulusal sol görüşü temsilen Cumhuriyet, İslamcı-muhafazakâr sağ görüşü temsilen Yeni Şafak gazetesi alınmıştır. Konuya ilişkin Cumhuriyet ve Yeni Şafak gazetelerinde 27 Aralık-8 Ocak tarihleri arasında 7’şer haber yapıldığı tespit edilmiş ve belirlenen tüm haberler çözümleme kapsamına alınmıştır. Elde edilen veriler van Dijk’ın Eleştirel Söylem Çözümlemesi Modeli çerçevesinde değerlendirilmiştir. Bu bağlamda haberlerin makro ve mikro yapı çözümlemeleri yapılmıştır. Çalışmada evrene genelleme niteliği bulunmamaktadır. Elde edilen veriler değerlendirmeye alınan iki gazete özelinde çözümlenmiştir. Değerlendirme sonucunda farklı ideolojik duruşlara sahip iki gazetenin siyasal olmayan bir konuda benzer söylemsel pratikler geliştirdikleri sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

No review of the article in the New York Times
2020
Yazar:  
Özet:

This study discussed how the discussions between filmmakers and cinema hall operators, which began in December 2018 and reflected in the media by names such as "filmmaker-producer" or "Egyptian-bill discussion", "bill crisis", "promotion crisis", were presented in the widespread press. The study is based on the assumption that the ideological positions of the newspapers reflect the news. The Republic, which represents the national left view in the scope of the resolution, is the New Dawn newspaper, which represents the Islamic-Conservative right view. In the Republic and New Dawn newspapers on the subject, from 27 December to 8 January, 7 newspapers were identified and all the newspapers identified were taken into the scope of resolution. The data obtained was evaluated in the framework of Van Dijk’s Critical Speech Solution Model. In this context, macro and micro-structure analysis of the news has been made. There is no universe in the study. The data received have been analyzed in two newspapers. The assessment resulted in the conclusion that two newspapers with different ideological positions developed similar speech practices on a non-political topic.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




The Turkish Online Journal of Design Art and Communication

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 535
Atıf : 1.970
2023 Impact/Etki : 0.265
The Turkish Online Journal of Design Art and Communication