Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Bireysel Emeklilik Sitemine Yapılan Aktarımlarda Vergilendirme Bilmecesi!
2014
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

6327 sayılı Kanun ile Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) yapılan değişiklikle, sistemden çıkılması durumunda daha önce kişiye geri ödenen anapara ve irat tutarı toplamı üzerinden yapılan vergi kesintisinin, sadece irat, yani elde edilen gelir tutarı üzerinden yapılması esası getirilmiştir. Yine 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, tüzel kişiliği haiz meslek kuruluşu veya sair ticaret şirketlerine, emekliliğe yönelik birikimler ve taahhütlere ilişkin tutarları bazı koşullar çerçevesinde bireysel emeklilik sistemine aktarma hakkı tanınmış, bireysel emeklilik sistemine aktarılan tutarlar da gelir vergisinden müstesna tutulmuştur. Aktarım tarihinden itibaren üç yıl içinde katılımcı tarafından malûliyet ve ölüm haricindeki bir nedenle, aktarılan birikimlerin bir kısmının veya tamamının alınarak sistemden çıkılması durumunda, aktarım nedeniyle istisnadan yararlanılan tutar üzerinden yüzde 3,75 oranında gelir vergisi tevkifatı yapılacağı hüküm altına alınmıştır. Yapılan bu değişikliklerle, bireysel emeklilik siteminden çıkanlara yapılacak ödemelerin vergilendirilmesi daha da karmaşık bir hal almıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası