User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 4
Bireysel Emeklilik Sitemine Yapılan Aktarımlarda Vergilendirme Bilmecesi!
2014
Journal:  
Vergi Dünyası
Author:  
Abstract:

6327 sayılı Kanun ile Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) yapılan değişiklikle, sistemden çıkılması durumunda daha önce kişiye geri ödenen anapara ve irat tutarı toplamı üzerinden yapılan vergi kesintisinin, sadece irat, yani elde edilen gelir tutarı üzerinden yapılması esası getirilmiştir. Yine 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, tüzel kişiliği haiz meslek kuruluşu veya sair ticaret şirketlerine, emekliliğe yönelik birikimler ve taahhütlere ilişkin tutarları bazı koşullar çerçevesinde bireysel emeklilik sistemine aktarma hakkı tanınmış, bireysel emeklilik sistemine aktarılan tutarlar da gelir vergisinden müstesna tutulmuştur. Aktarım tarihinden itibaren üç yıl içinde katılımcı tarafından malûliyet ve ölüm haricindeki bir nedenle, aktarılan birikimlerin bir kısmının veya tamamının alınarak sistemden çıkılması durumunda, aktarım nedeniyle istisnadan yararlanılan tutar üzerinden yüzde 3,75 oranında gelir vergisi tevkifatı yapılacağı hüküm altına alınmıştır. Yapılan bu değişikliklerle, bireysel emeklilik siteminden çıkanlara yapılacak ödemelerin vergilendirilmesi daha da karmaşık bir hal almıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Vergi Dünyası

Journal Type :   Ulusal

Vergi Dünyası