Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Postpartum Dönemde Emzirme ve Vücut Ağırlığı Değişimi Arasındaki İlişki: Kapsam Derlemesi
2022
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gebelik ve doğum sonrası dönem, kadınlarda kilo alımının arttığı bir dönemdir. Bu dönemde alınan kilo, kadında aşırı kilolu olma veya obezite gelişimine yol açabilmekte, anne ve bebek sağlığı üzerinde uzun vadeli olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir. Doğum sonu süreçte, lohusa eski vücut ağırlığına dönmesine yardımcı mekanizmaları kullanma konusunda, ebeler ve diğer sağlık profesyonelleri tarafından desteklenmelidir. Bu yardımcı mekanizmalardan birisi de emzirme olarak kabul edilmektedir. Postpartum sürecin getirmiş olduğu doğal bir fonksiyon olan emzirme, lohusanın önceki vücut ağırlığına dönmesi ve obezitenin önlenmesinde önemli bir aktivite olarak görülmektedir. Kilo kontrolünde emzirmenin; egzersiz ve kalori alımının kısıtlanması gibi yöntemlerle desteklenmesi, süresinin uzatılması kilo kontrolündeki başarıyı arttırmaktadır. Bu nedenle anne ve bebek sağlığına getirdiği diğer olumlu katkıların yanı sıra kadınlarda obezite oluşumunun önlenmesi için emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi ebeler tarafından desteklenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Breastfeeding and Body Weight Change During Postpartum Process: The Scope Review
2022
Yazar:  
Özet:

The pregnancy and postpartum period is a period of increased weight gain in women. The weight gained during this period may lead to the development of overweight or obesity in women and may cause long-term negative consequences on maternal and infant health. In the postpartum period, the puerpera should be supported by midwives and other health professionals to use mechanisms that help her return to her old bodyweight. One of these auxiliary mechanisms is considered to be breastfeeding. Breastfeeding, which is a natural function brought by the postpartum period, is seen as an important activity in returning the puerpera to her previous body weight and preventing obesity. Supporting breastfeeding in weight control with methods such as exercise and restriction of calorie intake and prolonging the breastfeeding period increase the success in weight control. For this reason, midwives should support the initiation and maintenance of breastfeeding in order to prevent obesity in women, as well as other positive contributions to maternal and infant health.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 880
Atıf : 2.655
2023 Impact/Etki : 0.023
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi