Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 49
 İndirme 2
COVİD-19 SALGINI SÜRECİNDEKİ ACİL UZAKTAN EĞİTİME İLİŞKİN EBEVEYNLERİN ALGILARI: BİR METAFOR ANALİZİ ÇALIŞMASI
2021
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, ebeveynlerin Covid-19 salgını sürecindeki acil uzaktan eğitime ilişkin sahip oldukları zihinsel imgeleri metaforlar yoluyla belirlemek amaçlanmıştır. Araştırmada ebeveynlerin metaforik algıları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Nitel araştırmalardan mecazlar yoluyla nitel veri toplama deseninde yürütülen araştırmanın çalışma grubunu, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında Bolu ili merkez ilçede 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin ebeveynleri (n=120) oluşturmaktadır. Çalışma grubu, amaçlı örnekleme yöntemlerinden maksimum çeşitlilik örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Araştırmanın verileri “Uzaktan eğitim ....................gibidir. Çünkü....................” ifadesinin yazılı olduğu yarı yapılandırılmış metafor formu ile toplanmıştır. Analizde, içerik ve betimsel analiz yöntemleri kullanılmıştır. Araştırmanın sonunda, uzaktan eğitim kavramının ebeveynler tarafından 79 farklı metaforla ifade edildiği tespit edilmiştir. Bu metaforların olumlu ve olumsuz olmak üzere iki kategori altında toplandığı ve olumlu kategorisinde 3 tema (Yararlılık, Verimlilik ve Esneklik) olumsuz kategorisinde ise 5 tema (Eğitim Şeklinden Kaynaklı, Etkileşimden Kaynaklı, Teknik Nedenlerden Kaynaklı, Öğrenciden Kaynaklı ve Aileden Kaynaklı) ortaya çıktığı görülmüştür. Ebeveynler, acil uzaktan eğitimi olumlu kategorisinde en çok Yararlılık, olumsuz kategorisinde ise en çok Eğitim Şeklinden Kaynaklı olarak algılamışlardır. Bununla birlikte ebeveynlerin Covid-19 salgını döneminde zihinlerinde oluşan uzaktan eğitim algılarının genel olarak olumsuz yönde olduğu tespit edilmiştir. Bu bulgulara dayalı olarak acil uzaktan eğitim kavramının yeniden gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesine yönelik öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 Emergency Remote Education Relationship Parents: A Metaphor Analysis
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the mental images that parents have about emergency remote education in the Covid-19 epidemic process through metaphors. The study has sought to identify similarities and differences between the metaphoric perceptions of parents. The work group of the research conducted in the quality data collection pattern from the qualification research through the mosques, 2020-2021 educational and educational year forms the parents of students studying in the 5, 6, 7 and 8 classes in the central district of Bolu ili (n=120). The study group is determined by the maximum diversity of the sample methods for the purpose. The data of the research is “Remote Education ........................ Because of ........................ "The expression is collected with a semi-configured metafor form in which the expression is written. In analysis, content and visual analysis methods have been used. At the end of the study, it was found that the concept of remote education was expressed by parents with 79 different metaphors. These metaphors were gathered in two categories: positive and negative, and in the positive categories 3 themes (beneficiency, efficiency and flexibility), and in the negative categories 5 themes (educational, interactive, technical, student and family). Parents have perceived emergency distance education as the most beneficial in the positive category, and the most negative in the negative category as the source of education. However, the perceptions of remote education in the minds of parents during the Covid-19 epidemic have been found to be generally negative. Based on these findings, recommendations were presented for the revision and evaluation of the concept of emergency distance learning.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 736
Atıf : 5.173
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi