Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Crer e interpretar: uma nova ‘virada’ hermenêutica da teologia?
2020
Dergi:  
Pistis & Praxis: Teologia e Pastoral
Yazar:  
Özet:

Abstract Enquanto ciência, a hermenêutica surgiu no século XIX, determinando desde então os procedimentos da maioria das então chamadas “ciências do espírito” (ciências humanas). No campo da exegese e da teologia cristãs, as contribuições de Schleiermacher, Dilthey, Heidegger, Gadamer e Ricoeur são fundamentais para captar e compreender os processos vividos pela relação entre teologia e hermenêutica nos dois últimos séculos. Este estudo propõe, num primeiro momento, um breve sobrevoo sobre a história da hermenêutica filosófica, apresentando, em seguida, seus impactos na exegese e na teologia dos últimos dois séculos, para, num último momento, interrogar-se sobre o conflito que opõe hoje essas hermenêuticas às fundamentalistas.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Pistis & Praxis: Teologia e Pastoral

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 4
Pistis & Praxis: Teologia e Pastoral