Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Mor Pigmentli Meyve ve Sebzelerin Kanser İle İlişkisinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kanser, dünya çapında ölüm nedeni yüksek olan önemli hastalıklardan biri olarak tanımlanmaktadır. Sebze ve meyveler içerisinde vitaminler, mineraller, folatlar, diyet lifleri ve çeşitli doğal biyoaktif bileşikler gibi faydalı besinleri içermektedir. Bunlar sayesinde birçok kanserin patolojik süreçleri önlenerek, kansere bağlı ölümlerin azaltıldığı görülmektedir. Spesifik olarak sebze ve meyvelerin kanser önleyici etkisi bulunmaktadır. Bunun nedeni ise içerisinde bulunan doğal biyoaktif bileşiklerdir. Bir çok biyoaktif bileşiğin pigmentlerle çok özel renklere sahip olduğu belirlenmiştir. Bunların insan vücudundaki etkisinin renklerine gör değiştiği görülmektedir. Kırmızı pigmentli gıdalar incelendiğinde bunların yararlı etkilerinin olduğu, bunların anti-tümör, anti-inflamatuar ve antioksidatif özelliklerinin incelendiği ortaya çıkmıştır. Kırmızı pigmentli gıdalarda bulunan biyoaktif bileşiklerin anti-kanser etkilerinin çoğu, kanser hücresi istilası ve metastazının baskılanmasının yanı sıra apoptoz ve hücre döngüsü durmasının indüklenmesinden kaynaklandığı görülmektedir. Bu derlemede kırmızı-mor pigment içeren meyvelerin kanser ile ilişkisi incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Relationship Of Purple Fruit and Vegetables and Cancer
2022
Yazar:  
Özet:

Cancer is defined as one of the important diseases with a high cause of death worldwide. Vegetables and fruits contain beneficial nutrients such as vitamins, minerals, folates, dietary fibers and various natural bioactive compounds. Thanks to these, it is seen that the pathological processes of many cancers are prevented and cancer-related deaths are reduced. Specifically, vegetables and fruits have anti-cancer effects. The reason for this is the natural bioactive compounds in it. It has been determined that many bioactive compounds have very special colors with pigments. It is seen that the effects of these on the human body vary according to their color. When foods with red pigment were examined, it was revealed that they had beneficial effects, and their anti-tumor, anti-inflammatory and antioxidative properties were examined. Most of the anti-cancer effects of the bioactive compounds found in red-pigmented foods appear to result from the suppression of cancer cell invasion and metastasis, as well as the induction of apoptosis and cell cycle arrest. In this study we have done; The relationship between fruits containing red-purple pigment and cancer is investigated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi