Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Emergency peripartum hysterectomy in the Dubai health system: A fifteen year experience
2018
Dergi:  
Turkish Journal of Obstetrics and Gynecology
Yazar:  
Özet:

Objective: To determine the incidence, demographic data, risk factors, indications, outcome and complications of emergency peripartum hysterectomy (EPH) performed in two major tertiary care hospitals in Dubai, and to compare the results with the literature. Materials and Methods: The records of all women who underwent EPH from January 2000 to December 2015 in two major tertiary care hospitals in Dubai were accessed and reviewed. Maternal characteristics, hysterectomy indications, outcomes, and postoperative complications were recorded using descriptive statistics to describe the cohort. Results: There were 79 EPH out of 168.293 deliveries, a rate of 0.47/1000 deliveries. The most common indications for hysterectomy were abnormal placentation (previa and/or accreta) and uterine atony. The majority of hysterectomies were subtotal (70%). The complications were dominated by massive transfusion, urinary tract injuries, one case of maternal death, and one case of neonatal death. Conclusion: The main indication for EPH was abnormal placentation in scarred uterus and uterine atony. The major method of prevention of EPH is to assess women’s risks and to reduce the number of cesarean section deliveries, by limiting the rate of primary cesareans. This is challenging in the United Arab Emirates (UAE) where the culture is for high gravidity and high parity. Recommendations to act to reduce primary and repeated cesareans should be included on the national agenda in UAE.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Obstetrics and Gynecology

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 13
Turkish Journal of Obstetrics and Gynecology