Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Mechanical Properties and Electrical Discharge Machinability of Alumina-10 vol% Zirconia-28 vol% Titanium Nitride Composites
2020
Dergi:  
Ceramics
Yazar:  
Özet:

Electrical discharge machinable ceramics provide an alternative machining route independent on the material hardness which enables manufacturing of customized ceramic components. In this study a composite material based on an alumina/zirconia matrix and an electrically conductive titanium nitride dispersion was manufactured by hot pressing and characterized with respect to microstructure, mechanical properties and ED-machinability by die sinking. The composites show a combination of high strength of 700 MPa, hardness of 17–18 GPa and moderate fracture resistance of 4.5–5 MPa√m. With 40 kS/m the electrical conductivity is sufficiently high to ensure ED-machinability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ceramics

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2
Ceramics