Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
TENSILE PROPERTIES OF SOME TECHNICAL CORE SPUN YARNS DEVELOPED FOR PROTECTIVE TEXTILES
2015
Dergi:  
Tekstil ve Konfeksiyon
Yazar:  
Özet:

Günümüzde yüksek performanslı lifler ısıya, aleve, kimyasallara, kesme ve delinmelere karşı dayanım; itfaiyeciler, askeriye ve sanayi için koruyucu giysiler ve eldivenler gibi teknik alanlarda kullanılmaktadır. Bu çalışmada koruyucu tekstillerin geliştirilmesinde kullanılabilecek bazı teknik özlü iplikler üç farklı öz/manto oranında yüksek performanslı lifler kullanılarak ring iplik makinesinde üretilmiştir. Özlü ipliklerin üretiminde manto lifi olarak kesikli para-aramid, meta-aramid ve PES Trevira® (güç tutuşur özellikli) lifleri; öz kısmında ise aynı incelikte (110 dtex) E-cam, PES Trevira®, PA HT, PP, PES HT, Technora® T240 and Dyneema® SK75 filamentleri kullanılmıştır. Üretilen ipliklere uygulanan mukavemet testleri sonucunda özün, mantonun ve öz/manto oranının mukavemet özelliklerine etkisi istatistiksel olarak incelenmiştir. Sonuçlar göstermiştir ki; öz ve mantoda kullanılan lif tipine ve farklı öz/manto oranlarına göre özlü ipliklerin mukavemet özellikleri farklı eğilimler göstermektedir. Mukavemet açısından en yüksek değerler paraaramid mantolu özlü ipliklerde görülmüş olup bunu PES Trevira® ve meta-aramid mantolu özlü iplikler izlemiştir. Uzama özellikleri bakımından ise bu sıralamanın tam tersi bir durum görülmüştür. En yüksek mukavemet değerleri Dyneema® ve Technora® özlü ipliklerde, en düşük değerler ise PES-Trevira® özlü ipliklerde ölçülmüştür. En yüksek uzama değerleri PP filamentlerle üretilmiş özlü ipliklerde gözlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tekstil ve Konfeksiyon

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.011
2023 Impact/Etki : 0.205
Tekstil ve Konfeksiyon