User Guide
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 106
 Downloands 48
TÜRKİYE'DEKİ HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ
2018
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

Sağlık kurumları, insan hayatının vazgeçilmezidir. Her şeyden önemli olan insan hayatı için acil sağlık hizmetleri, herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde 24 saat ücretsiz hizmet vermektedir. Sağlık konusunda istenmedik bazı durumlarla karşı karşıya kalındığında, hızlı ve doğru müdahale ile hayat kurtarılmakta ya da oluşabilecek zararlar en aza indirilmektedir. Dünya’da ve Türkiye'de acil sağlık sistemlerinin oluşturulması süreci çok kısa bir geçmişe sahip olmakla birlikte ulusal düzeyde acil sağlık hizmetlerinin organizasyonu ülkelere göre farklılık göstermektedir. Bu çalışmanın amacı, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin önemini ortaya çıkarmak, Türkiye'deki mevcut sistem hakkında bilgi vermek ve veriler yardımı ile hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin durumunu değerlendirmektir. Çalışmanın sonucunda hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde özellikle 2011 yılından itibaren Sağlıkta Dönüşüm Programının da etkisiyle sürekli iyileşmeler dikkat çekmektedir. Ambulans sayısının kara, hava ve deniz olmak üzere arttığı ve çeşitlendiği; acil yardım istasyonu başına düşen nüfus ve ambulans başına düşen nüfusun yıllara göre azaldığı gibi olumlu gelişmeler görülmektedir.

Keywords:

null
2018
Author:  
0
2018
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 24
2023 Impact : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research