User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 3
Patolojik Umbilikal Arter Doppler Akım Paterni Tesbit Edilen Gebeliklerde Görülen Fetal Anomaliler
2014
Journal:  
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Çalışmamızda; 20. gestasyonel haftanın üzerinde patolojik umbilikal arter Doppler paterni diastol sonu akım kaybı veya ters akım ile birlikte görülen konjenital anomalilerin araştırılması amaçlanmıştır. Materyal ve Metod: 20. gebelik haftası üzeri umbilikal arter Doppler incelemesinde diastol sonu akım kaybı olan 29, ters akım olan 15 hasta çalışmaya dahil edilmiştir. Olgularda saptanan kromozomal ve konjenital anomaliler kaydedilmiştir. Konjenital anomali, umbilikal arter Doppler kelimeleri girilerek Medline ve PubMED de yer alan 1987 ve 2010 yıllarını kapsayan literatürler gözden geçirilmiştir. Bulgular: Umbilikal arterde patolojik Doppler akımısık intrauterin gelişme geriliğinin hipertansiyon ile birlikte olduğu vakalarda %68.8 sonra %58.8 sıklıkla sadece intrauterin gelişme geriliği olanlarda, %40 oranında da sadece hipertansiyon olanlarda tesbit edilmiştir. Patolojik Doppler akımı mevcut olan 44 hastanın 3’ünde amniyotik sıvı indeksi ve uterin arter dalga formları normaldi ve hipertansiyon komplikasyonu yoktu. Bu hastalardan 1 tanesinde Trizomi 18 %2.2 , 1 konjenital ihtiyoz %2.2 , ve 1 fetal hidrops %2.2 tesbit edildi. Sonuç: Gelişmekte olan ülkelerde oturmamış antenatal tarama programları ve fetal anomaliler de gebelik terminasyonuna çeşitli kültürel yaklaşımlar nedeniyle birçok anomalili bebek gebeliğin 3. trimesterine ulaşabilmektedir. Oligohidramnios ve hipertansiyon gibi komplikasyonlar yokken patolojik umbilikal arter Doppler akımı görülen özellikle ileri yaş olgularda genetik sonogram bu gebeliklerin yönetiminde gereklidir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 370
Cite : 212
2023 Impact : 0.02
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi