Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Patolojik Umbilikal Arter Doppler Akım Paterni Tesbit Edilen Gebeliklerde Görülen Fetal Anomaliler
2014
Dergi:  
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızda; 20. gestasyonel haftanın üzerinde patolojik umbilikal arter Doppler paterni diastol sonu akım kaybı veya ters akım ile birlikte görülen konjenital anomalilerin araştırılması amaçlanmıştır. Materyal ve Metod: 20. gebelik haftası üzeri umbilikal arter Doppler incelemesinde diastol sonu akım kaybı olan 29, ters akım olan 15 hasta çalışmaya dahil edilmiştir. Olgularda saptanan kromozomal ve konjenital anomaliler kaydedilmiştir. Konjenital anomali, umbilikal arter Doppler kelimeleri girilerek Medline ve PubMED de yer alan 1987 ve 2010 yıllarını kapsayan literatürler gözden geçirilmiştir. Bulgular: Umbilikal arterde patolojik Doppler akımısık intrauterin gelişme geriliğinin hipertansiyon ile birlikte olduğu vakalarda %68.8 sonra %58.8 sıklıkla sadece intrauterin gelişme geriliği olanlarda, %40 oranında da sadece hipertansiyon olanlarda tesbit edilmiştir. Patolojik Doppler akımı mevcut olan 44 hastanın 3’ünde amniyotik sıvı indeksi ve uterin arter dalga formları normaldi ve hipertansiyon komplikasyonu yoktu. Bu hastalardan 1 tanesinde Trizomi 18 %2.2 , 1 konjenital ihtiyoz %2.2 , ve 1 fetal hidrops %2.2 tesbit edildi. Sonuç: Gelişmekte olan ülkelerde oturmamış antenatal tarama programları ve fetal anomaliler de gebelik terminasyonuna çeşitli kültürel yaklaşımlar nedeniyle birçok anomalili bebek gebeliğin 3. trimesterine ulaşabilmektedir. Oligohidramnios ve hipertansiyon gibi komplikasyonlar yokken patolojik umbilikal arter Doppler akımı görülen özellikle ileri yaş olgularda genetik sonogram bu gebeliklerin yönetiminde gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 370
Atıf : 211
2023 Impact/Etki : 0.02
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi