Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
BURDUR VE ISPARTA YÖRESİ PNEUMONİLİ KOYUNLARDAN İZOLE EDİLEN BAKTERİYEL ETKENLER VE ANTİBAKTERİYAL DUYARLILIKLARI
2007
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Sunulan çalışmada Burdur ve İsparta illerinde pneumonili koyunlardan izole edilen bakteriyel etkenler ve antibakteriyal duyarlılıklarının belirlenmesi amaçlandı. Pneumonili 160 koyun akciğerinden alınan örneklerde yapılan bakteriyolojik ekimler sonucu, örneklerin 15 (%22.06)'inde Staphylococcus aureus ve Pasteurella spp., 11 (%16.18)'inde Candida spp., 10 (%14.71)'unda Klebsiella pneumonia, 9 (%13.24)'unda E. coii, 3 (%4.41)'ünde Streptococcus spp. ve Corynebacterium spp., 2 (%2.94)'sinde Enterobacter spp. olmak üzere toplam 68 bakteri izole edildi. Bakterilerin antibiyotik duyarlılık testleri Kirby-Bauer disk diffüzyon yöntemine göre belirlendi. S. aureus suşları oxytetrasiklin, amoksasilin+klavulanik asit'e %100, ampisilin, amoksisilin ve danofloksasin'e %93.33, Pasteurella spp. suşları oxytetrasiklin, amoksisilin klavulanik asit, ampisilin, amoksisilin ve neomisin'e %100, danofloksasin'e %93.33, Klebsiella pneumonia suşları oksitetrasiklin, amoksisilin, neomisin, gentamisin, sülfamethaksazol/trimethoprim ve sefaperazona %100, amoksisilin klavulanikasit, ampisilin ve danofloksasin'e ise %90 duyarlı bulundu.

Anahtar Kelimeler:

null
2007
Yazar:  
0
2007
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.279
2023 Impact/Etki : 0.068
Eurasian Journal of Veterinary Sciences