Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
The Effect of Annealing Technique on ZnO Film Properties
2022
Dergi:  
Gazi University Journal of Science
Yazar:  
Özet:

ZnO films deposited on glass substrates by ultrasonically chemical spray pyrolysis technique have been investigated to establish the effect of the annealing technique on film properties. For this purpose, films have been exposed to standard thermal annealing and microwave annealing in an air atmosphere. It has been determined that the structural, morphological, compositional, and optical properties of the ZnO films correlate with each other. X-ray diffraction analyses have been revealed the highest crystallization level and changing preferred orientations for microwave annealed films. It has been identified that the optical band gap values of the films decreased from 3.27 eV to 3.23 eV and 3.21 eV after the standard and microwave thermal annealing, respectively. Scanning electron microscope images have been revealed homogeneous morphology at plan-view images of all films. Also, it has been determined that the root-like morphology from the higher magnification scanning electron microscopy images. Thicknesses of the films have been also determined from cross-sectional scanning electron microscope images as 1.04m, 0.92m, and 0.92m for ZnO, standard thermal annealed and microwave annealed ZnO films, respectively. Also, the O/Zn ratio revealed improved stoichiometry for annealed films according to as-deposited film for investigated regions. The dependence of photoluminescence intensity on annealing technique has also been investigated in the current study.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi University Journal of Science

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.843
Atıf : 1.744
2023 Impact/Etki : 0.165
Gazi University Journal of Science