Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 29
 Görüntüleme 11
İleri Kademe Makarnalık Buğday Hatlarının Farklı Çevrelerde Tane Verimi ve Bazı Kalite Özelliklerinin Değerlendirilmesi
2014
Dergi:  
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

In this study, fourteen advanced durum wheat lines which were selected from regional yield trials of durum wheat within the framework of National Cool Season Cereals Project and five cultivars (Gediz 75, Ege 88, Şölen 2002, Fuatbey 2000 and Sarıçanak 98) were used to determine grain yield and some quality traits under South Eastern Anatolia Region. The experiments were conducted in 2004-2005, 2005-2006 and 2006-2007 growing seasons, in Diyarbakır and 2004-2005 in Ceylanpınar locations under rain fed conditions, with randomized complete design with 4 replications. Both grain yield and quality traits were considered: weight of hectoliter, thousand kernel weight, protein content, SDS sedimentation test and vitreousness rate. According to four experiments result; Ege-88 cultivar had the highest weight of hectoliter (82.1 kg hl-1), G3 line had highest SDS Sedimentation value (26.5 ml-1). However, the genotypes effects were not significant in terms of protein content and vitreousness rate. For grain yield, there was no significant differences in Ceylanpınar and Diyarbakır locations that had low rainfall during 2004/2005 growing season. In the 2005-2007 growing season, the highest yield was obtained from G9 line (732.9 kg da-1), while in the 2006-2007 growing season from G2 line (701.7 kg da-1). According to the results of the research, genotypes with appropriate combination in terms of examined traits were selected for national breeding program of durum wheat.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi