Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Work proposals for injuries reduction in lower limbs in basketball. Systematic review
2022
Dergi:  
Revista Iberoamericana de Ciencias de la Actividad Física y el Deporte
Yazar:  
Özet:

The aim of this systematic review was to find out work proposals that can reduce lower limbs injuries rate in basketball. For that, articles from Pubmed and Google Scholar databases were reviewed. The results showed that different training proposals can reduce the injury index in the knee (patellar tendon and ACL) and the ankle, being these protocols effective in different basketball categories. In addition, the effectiveness of warm-up programs designed for other sports (FIFA 11+) in this modality was shown. However, there was no evidence on which of the different proposals was more effective in preventing lower body injuries. Therefore, it would be interesting for future studies to compare different protocols under the same circumstances, in order to find which is the most appropriate.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Revista Iberoamericana de Ciencias de la Actividad Física y el Deporte

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Revista Iberoamericana de Ciencias de la Actividad Física y el Deporte