Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Konya Bölgesinde İnsanlarda Kırım-Kongo Kanamalı ateşi Seroprevalansının Araştırılması
2016
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü, Arbovirüs grubunda yer alan, Bunyaviridae ailesine bağlı Nairovirüs cinsi, helikal kapsid içeren zarflı bir RNA virüsüdür. Bu virüslerin meydana getirdiği enfeksiyon, şiddetli seyir gösteren ve fatalitesi oldukça yüksek bir hastalıktır. Çalışmamızda, Konya bölgesinde KKKA seroprevalansını araştırmak amacı ile IgG tipi antikor taraması planlandı. Bu amaçla, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Merkezi’ne kan vermek için müracaat eden 1000 sağlıklı kan donörü çalışmaya dahil edildi. Dahil edilen kişilerden 846 (%84.6) tanesi kent merkezinde yaşarken,154 (%15.4) tanesi kırsal bölgede yaşamaktaydı. Çalışmaya alınanların 947 (%94.7)’si erkek, 53 (%5.3)’ü kadındı. KKKA’ya karşı gelişen spesifik IgG antikorunu ELISA yöntemi ile saptamak için ticari KKKA IgG test kiti (VectoCrimeaCHF-IgG, Bectop, Rusya) kullanıldı. Test edilen örneklerden 8 adedi (%0.8) KKKA’ya karşı gelişen antikor varlığı yönünden pozitif, 992 adedi (%99.2) ise negatif olarak tespit edildi. Pozitiflik saptananların hepsi erkek idi. Konya bölgesinde KKKA seroprevalansı araştırılması sonrası IgG tipi antikor bulunması az da olsa virüs varlığına işaret etmektedir. Benzer çalışmaların bölgesel seroprevalans verilerinin ortaya çıkması için hastalığın görüldüğü diğer bölgelerde yapılması faydalı olacaktır. Bu virüs enfeksiyonu kene ısırığına bağlı olarak geliştiği için, bölgedeki kenelerde de virüs araştırılması yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Research on the Seroprevalence of Crimea-Kongo Blood Fire in People in the Konya Region
2016
Yazar:  
Özet:

The Crimean Kongo Blood Fever (KKKA) virus is an arbovirus group, the Nairovirus genus associated with the Bunyaviridae family, a covered RNA virus containing helical capside. The infection caused by these viruses is a disease that shows severe fluidity and its fatality is quite high. In our study, an IgG-type antibodies examination was planned in the Konya region in order to investigate KKKA seroprevalence. For this purpose, the University of Necmettin Erbakan was included in the study of 1000 healthy blood donors who were engaged to donate blood to the Meram Medical School Hospital's Blood Center. Of those involved, 846 (84.6%) lived in the city centre, while 154 (15.4%) lived in rural areas. Of the respondents, 947 (94.7%) were male and 53 (5.3%) female. The commercial KKKA IgG test kit (VectoCrimeaCHF-IgG, Bectop, Russia) was used to determine the specific IgG antibodies developed against KKKA using the ELISA method. Of the tested samples, 8 (0.8%) were positive in terms of the antibodies that developed against CCCA, while 992 (99.2%) were negative. All those who were positive were men. The presence of IgG-type antibodies in the region of Konya after the examination of KKKA seroprevalence indicates the presence of the virus. Similar studies will be useful to be performed in other areas where the disease is observed to reveal regional seroprevalence data. Since this viral infection develops depending on cranberries, the viral investigation should also be carried out in the corners of the area.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi