Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
IDENTIFIKOVANJE FINGIRANIH SAOBRAĆAJNIH NEZGODA - KRIMINALISTIČKO - METODOLOŠKI PRISTUP
2021
Dergi:  
Criminalistic theory and practice
Yazar:  
Özet:

Rad je baziran na način da se bavi utvrđivanjem da li je saobraćajna nezgoda namještena - fingirana, ali prevashodno da na osnovu kriminalističkih metoda i operativno taktičkih i tehničkih metoda utvrdi da li se saobraćajna nezgoda stvarno dogodila, ili je događaj unaprijed dogovoren. Cilj rada je da se na osnovu metoda iz kriminalistike, te iskustva iz prakse svim policijskim službenicima koji rade na suzbijanju saobraćajnih delikata ukaže na indikatore fingiranih saobraćajnih nezgoda. Kada je u pitanju ova negativna pojava, motiv za istu jeste naplata odštete od osiguravajućih društava za ranije nastalu materijalnu štetu na automobilu. Zbog specifičnosti tragova koji postoje kod saobraćajne nezgode, nakon upoređivanja sa tragovima fingirane saobraćajne nezgode, nedvosmisleno se utvrde određena odstupanja, u njihovom broju, veličini i obliku, kao i po mjestu gdje se mogu naći, te redoslijedu nastajanja. Sumnja u saobraćajnu nezgodu se javlja kada se istragom utvrđeni i opisani materijalni tragovi ne mogu dovesti u vezu sa oštećenjima na vozilu, po težini štete i načinu kako je ona nastala. U cilju otkrivanja fingiranih saobraćajnih nezgoda krucijalni značaj imaju obučeni policijski službenici. Upravo zbog obučenosti i primjene kriminalističkih metoda, dobro obučeni policijski službenici mogu razjasniti detalje i utvrditi stvarno činjenično stanje. U svakom slučaju, pitanje kako dokazati fingiranu saobraćajnu nezgodu, zaslužuje posebnu pažnju.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Criminalistic theory and practice

Dergi Türü :   Uluslararası

Criminalistic theory and practice