Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 40
 İndirme 6
Kant'ın Vahiy Anlayışı Üzerine
2007
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

On Kant’s Understanding of Revelation. In this paper, I examine Immanuel Kant’s viewson revelation. Considered Kant’s critical philosophy it might be thought that there is no roomfor revelation in his philosophy at first sight. But looking at his later philosophy, in which heinvestigate the answer of the question of “What may I hope?”, we see that he seriously deals withthe issue of revelation. According to him there are two kinds of revelation: inward revelation(reason) and external/historical revelation. The relation between this two revelations looks like“concentric circles”, the former is narrover and the latter is larger. Kant tries to interpret theelements of external revelation, such as Jesus Christ, original sin etc., in terms of the narrowerone and argues that there is not only a “compability” between reason and (Christian) revelation,but also a “unity”. I argue that Kant’s interpretataions of external revelation are, especially insome cases, very coercive and thus his attempt to reconcile reason and Christianity is veryquestionable

Anahtar Kelimeler:

2007
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 681
Atıf : 2.108
2023 Impact/Etki : 0.141
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi