Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN İNGİLİZCE DERSLERİNE YÖNELİK DUYUŞSAL YAKLAŞIMLARININ DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2012
Dergi:  
Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)
Yazar:  
Özet:

Dilin insan hayatındaki yeri ve önemi tartışılmaz bir gerçektir. Günümüzde anadilini güzel bir şekilde kullanmanın yanı sıra bir yabancı dili öğrenmek iş bulma, eğitim, kendini daha iyi ifade edebilme ve öğrendiği yabancı dilin kullanıldığı ülkeye gitme gibi birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Bu çalışmanın amacı; Kırklareli Üniversitesinin turizm eğitimi verilen iki biriminde (Turizm Fakültesi ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu) eğitim gören turizm öğrencilerinin İngilizce derslerine karşı duyuşsal yaklaşımlarını demografik özellikler açısından belirlemektir. Araştırmanın evreni; turizm eğitimi gören öğrencilerden oluşmaktadır. Bu öğrencilerin toplam sayısı 356’dır. 110 öğrenci Turizm Fakültesinde ve 246 öğrenci Pınarhisar Meslek Yüksekokulunda eğitim görmektedir. Örneklem olarak ise; devamlılık zorunluluğu bulunan öğrenciler belirlenmiştir ve bu öğrencilerin sayısı 314’tür. Araştırma sonucunda elde edilen sonuçlardan bir kaçını şu şekilde sıralamak mümkündür. 1)İngilizce derslerinde; bayan öğrenciler erkek öğrencilere oranla daha fazla duyuşsal yaklaşım göstermektedirler. 2)Genel ve Özel Lise mezunu öğrencilere oranla Anadolu Lisesi mezunu öğrencilerin duyuşsal yaklaşım düzeyleri daha yüksektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)

Dergi Türü :   other

Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)