Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
SANAL ORTAM YALNIZLIĞI VE ÖZGÜVEN ÜZERINE BIR ARAŞTIRMA
2020
Dergi:  
Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde internet hayatın her alanına nüfuz etmiş haldedir. Bu etkinin bir sonucu olarak sanal ortam yalnızlığı ve bu yalnızlık ile birlikte özgüven sorunu yaşanmaktadır. Araştırma kapsamında üniversite öğrencilerindeki sosyal medya kullanımının artmasından dolayı oluşan sanal ortamın yalnızlığı ve bu yalnızlığın özgüvenle arasındaki ilişki, bu ilişkiyi etkileyen faktörler ele alınmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak sanal ortam yalnızlık ölçeği ve özgüven ölçeği kullanılmıştır. Araştırmada nicel araştırma deseni kullanılmış olup, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören 390 öğrenciye anket uygulanmıştır. Bulgulardan elde edilen sonuca göre sanal ortam yalnızlığı ile özgüven arasında negatif yönlü zayıf düzeyde bir ilişki tespit edilmiştir. Sanal ortam yalnızlığı ve özgüven cinsiyete göre farklılaşırken, diğer değişkenler ile arasında anlamlı bir farklılık tespit edilememiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi