User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 4
 Downloands 2
Okaliptüs, Kayın ve Kavak Kaplamalarından Üretilen Kontrplakların Eğilme Özellikleri
2013
Journal:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada, okaliptüs (Eucalyptus grandis W. Hill ex Maiden), melez kavak (Populus x euramericana I-214) ve kayın (Fagus orientalis Lipsky.) kaplamaları ile üre-formaldehit (ÜF), melaminüre-formaldehit (MÜF) ve fenol-formaldehit (FF) tutkalları kullanılarak 3 farklı kombinasyonda 5 tabakalı kontrplak levhaları üretilmiştir. Üretilen levhaların statik eğilme direnci ve eğilmede elastikiyet modülü dış tabakaların elyaf yönüne paralel ve dik yönde ölçülmüştür. Bu özelliklerin birbirleriyle olan ilişkileri araştırılmıştır. Yapılan istatistik testleri ile tutkal türü, kombinasyon tipi ve kuvvet yönünün eğilme direnci ve eğilmede elastikiyet modülü üzerine etkisi belirlenmiştir. Üç faktörlü varyans analizi sonuçlarına göre; kombinasyon tipi ve kuvvet yönünün eğilme direnci ve elastikiyet modülü üzerine etkilerinin istatistiksel olarak önemli, tutkal türünün önemsiz olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, elde edilen bulgular Eucalyptus grandis odununun bu araştırmada kullanılan kayın odunu kadar yüksek eğilme özelliklerine sahip olduğunu göstermiştir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Field :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 611
Cite : 2.455
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi