Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 37
 İndirme 6
Ortaöğretim Muhasebe Eğitiminde Uygulanan Meslek Derslerinin Sektör Beklentilerini Karşılama ve Öğrenim Düzeyi Üzerine Erzurum İlinde Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hemen hemen her alanda muhasebe birimine olan ihtiyaç, muhasebe eğitiminin önemini artırmaktadır. Ekonomik gelişmeler, paralelinde donanımlı meslek mensuplarını gerektirmektedir. Meslek liseleri de muhasebe alanında temel eğitimin verildiği kurumlar olması dolayısı ile eğitim sisteminde önemli bir yer tutmaktadır. Mesleki eğitim, sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemanı sağlama konusunda çok önemli bir görev üstlenmektedir. Bu nedenle meslek eğitiminde verilen dersler sektörün beklentilerini karşılamalı ve istenilen şartlardabireyler yetiştirmelidir. Çalışmamızda işkur.gov.tr ve kariyer.net sitelerindeki yaklaşık 1400iş ilanı incelenmiş ve lise mezunu düzeyindeki muhasebe meslek elemanlarında aranan şartlar belirlenmiştir. Muhasebe eğitiminde verilen dersler ve sektörün meslek elemanlarında aradıkları şartlar karşılaştırılmıştır. Ayrıca verilen derslerin öğrenciler tarafından ne ölçüde öğrenildiği belirlenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Higher Education Accounting Training Applied Career Courses Meeting Sector Expectations and Study on the Level of Study in Erzurum
2020
Yazar:  
Özet:

The need for a accounting unit in almost every field increases the importance of accounting training. Economic developments require professional members equipped in parallel. Professional high schools also hold an important place in the educational system because they are the institutions where basic education is provided in the accounting field. Professional training is a very important task in providing the intermediate element that the industry needs. Therefore, the courses given in professional training must meet the industry’s expectations and educate the demanding conditions. In our study, approximately 1,400 job ads on the work.gov.tr and kariyer.net sites were studied and the requirements sought in the accounting professional elements at high school graduate level were determined. The courses offered in accounting training and the requirements they are looking for in the professional elements of the industry are compared. It was also tried to determine how much the courses given were taught by students.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 10.157
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi