Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
Z KUŞAĞININ SOSYAL MEDYANIN SİYASİ ETKİSİNE YÖNELİK ALGISININ SOSYAL MEDYANIN OY VERME DAVRANIŞI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK ALGISINA ETKİSİ VE SOSYAL MEDYADA SİYASİ İLETİŞİM DAVRANIŞININ ARACILIK ROLÜ
2023
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Önümüzdeki seçimlerde Z kuşağı üyelerinin önemli bir kısmının aktif olarak seçmen olacağı göz önüne alındığında teknolojik gelişmelerin içerisinde doğan ve büyüyen bu kuşağa siyasi aktörlerin nasıl ulaşacağı önemli bir sorunsaldır. Teknolojik gelişmelerle hem bireysel davranışlarda hem sosyal ilişkiler de hem de karar verme süreçlerinde önemli değişiklikler yaratan sosyal medya uygulamaları Z kuşağının iletişim alışkanlıklarının vazgeçilmezlerinden olduğu göz önüne alındığında, siyasi aktörlerin Z kuşağına ulaşmak açısından sosyal medyaya yönelmeleri de doğru bir seçim olacaktır. Bu düşünceden hareketle Z kuşağının sosyal medyanın siyasi etkisine yönelik algısı ile sosyal medyanın oy verme tercihlerine yönelik algısı arasında nasıl bir ilişki olduğu ve yine sosyal medyada bu kuşaktaki bireylerin siyasi iletişim davranışının bu etkileşimde aracı rolünün olup olmadığı bu araştırmanın ana problemini oluşturmaktadır. Bu amaçla 606 Z kuşağı birey ile yapılan online anket çalışmasının verileri analiz edilmiş ve sosyal medyada siyasi iletişim davranışının, sosyal medyanın siyasete etkisine yönelik algısı ile sosyal medyanın oy verme davranışına etkisine yönelik algısı arasındaki ilişkide kısmi aracılık rolünün olduğu bulgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media on the influence of the social media.
2023
Yazar:  
Özet:

In the upcoming elections, considering that a significant portion of the members of the Z generation will be active voters, it is an important issue how political actors will reach this generation that is born and growing in the technological developments. With technological developments, social media practices that make significant changes in both individual behaviors and social relationships and decision-making processes are essential to the communication habits of the Z-generation, political actors will also be the right choice to turn to social media in order to reach the Z-generation. The main problem of this research is how the perception of the political influence of the social media and the perception of the preferences of voting of the social media and whether the political communication behavior of the individuals of this generation is a medium role in this interaction. For this purpose, the data of the online survey conducted with the individual of the 606 Z generation were analyzed and found that political communication behavior in social media has a partial role of mediation in the relationship between the perception of the influence of the social media on politics and the perception of the influence of the social media on voting behavior.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research