User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 28
 Downloands 10
YABANCI DİL ÖĞRENİMİNDE İLETİŞİMSEL METODOLOJİ VE ÖĞRENCİ MERKEZLİ AKTİVİTELER
2020
Journal:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de yabancı dil öğrenmenin önemine dair farkındalığın giderek daha da artması, yabancı ülkelere olan hareketliliğin daha fazla olması ve birçok sektörde yabancı dil bilen işgücüne duyulan gereksinimin her geçen yıl daha da fazla olması, yabancı dil öğretimini öncelikli bir durum haline getirmiştir. İlköğretimden yükseköğretim kurumlarına kadar yabancı dil derslerine devam eden öğrencilerin çoğu yeterli ve hedeflenen düzey ölçüsünde yabancı dil öğrenememektedir. Yabancı dil öğrenmenin, öğrencilerin dilin ana işlevi olan iletişim yeterliliğini kazanması, öğrenilenleri uygulaması, başka bir ifade ile öğrendikleri dil ile bir şeyler yapabilmeyi geliştirme süreci olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, yabancı dil başarısındaki yetersizlik daha açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Başlangıçta hevesli, katılımcı olan öğrencilerin yıllar geçtikte gramer odaklı ve yoğun olarak mekanik soruların çözümüne dayalı, yabancı dil olarak İngilizce öğretimini formüllerle çözülen bir matematik problemi gibi ele almaya başlamaları ile İngilizce derslerine olan ilgileri azalmakta ve başarı seviyeleri düşmektedir. Çalışmada İngilizce öğreniminde iletişimsel metodoloji, öğrenci merkezli aktivite, etkin bir İngilizce öğrenimi için detaylı bir biçimde tanıtılmış ve başarıyı arttırıcı faaliyetler üzerinde durulmuştur. Ayrıca iletişimsel metodoloji ve öğrenci merkezli aktiviteler olarak adlandırılan bu iki metodolojinin öğrenci motivasyonunu pozitif yönde arttırmak için kullanılabileceği ifade edilmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 616
Cite : 2.128
2023 Impact : 0.168
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi