Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Denizcilik ve Havacılıkta Çarpışma Önleme Sistemlerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi
2018
Dergi:  
Gemi ve Deniz Teknolojisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, çarpışmadan kaçınma kapsamında havacılık ve denizcilik endüstrileri arasında bir karşılaştırma sunmaktadır. Böylece bu çalışmada, hem uçaklarda hem de gemilerde çarpışmadan kaçınma için düzenlemeler, operasyonel uygulamalar, teknikler ve prosedürler anlatılmaktadır. Havacılık endüstrisindeki güvenlik ve teknolojideki gelişmelerden faydalanılarak, gemilerde çarpışmadan kaçınmayı önlemek için daha iyi durum farkındalığı oluşturulması ve daha gelişmiş bir seyir takibi yapılabilmesi için havacılıktaki gelişmeler uygulanabilir. Genel olarak, sefer köprüsünde alınması gereken tüm kararlardan, Gemideki Görevli (Officer of the Watch, OOW) sorumludur. Sonuç olarak, bu durum muazzam miktarda veri analizi gerektirmektedir ve ayrıca; bu veri köprünün çeşitli lokasyonlarında bulunmaktadır. Yine de bu, OOW için, insan hatalarına ve durumsal farkındalık eksikliğine yol açabilecek bir iş yüküne neden olabilmektedir. Bu çalışma, havacılık endüstrisinden esinlenilerek, denizde çarpışma riskini azaltmak için güvenlikle ilgili en son geliştirmeleri ve teknolojileri benimsememize yardımcı olarak, denizcilik sektöründeki eksiklikleri ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gemi ve Deniz Teknolojisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 133
Atıf : 106
Gemi ve Deniz Teknolojisi