Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 45
 İndirme 16
COVID-19 PANDEMİSİ VE GÜNEY KAFKASYA’DA SİVİL TOPLUM
2020
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

COVID -19 dolayısıyla küresel düzeyde enerjiye olan talebinin azalması petrol fiyatlarını keskin bir şekilde düşürdü. Dahası, Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki fiyat anlaşmazlığı ve Rusya’nın petrol arzını arttırması kararı petrol fiyatlarında bir günde %30 düşüşe neden olarak küresel petrol piyasalarında şok etkisi yarattı. Hiç kuşkusuz, farklı nedenlerle de olsa, bu durum her üç Güney Kafkasya ülkesini de olumsuz etkileyecektir. Azerbaycan’ın petrol üreticisi, Gürcistan’ın ise Azerbaycan petrollerinin dünya pazarlarına ulaştırılması için esas geçiş güzergahını oluşturan ülke olduğu göz önünde tutulursa, fiyatlardaki düşüşün bu iki devlet ekonomisini doğrudan etkileyeceği kesindir. Diğer taraftan, ekonomisinin önemli ölçüde Rusya’ya bağımlı olması, petrol fiyatlarındaki azalmanın Ermenistan ekonomisini de dolaylı ama yine de olumsuz etkileyeceğini göstermektedir, COVID-19 nedeniyle meydana gelen küresel kriz insan yaşamı için doğrudan ve çok boyutlu tehdit oluşturmaktadır. Bu araştırma Güney Kafkasya toplumlarının sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde krizi fırsata çevirerek başta etnik sorunlar olmak üzere bölgesel sorunlarını çözmek için işbirliği olasılıkları üzerine odaklanmaları gerektiğini savunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 Pandemic and Civil Society in South Caucasus
2020
Yazar:  
Özet:

COVID-19 has led to the decline in global energy demand, which has drastically lowered oil prices. Furthermore, the price dispute between Russia and Saudi Arabia and the decision of Russia to increase oil supply have caused a 30% drop in oil prices a day, causing a shock on the global oil markets. Unfortunately, even for different reasons, this situation will have a negative impact on the three South Caucasus countries as well. Considering that Azerbaijan is the oil producer and that Georgia is the main transition route for the transport of Azerbaijan oil to the world markets, it is certain that the fall in prices will directly affect the two state economies. On the other hand, the fact that its economy is substantially dependent on Russia shows that the decrease in oil prices will also have an indirect but still negative impact on the economy of Armenia, the global crisis caused by COVID-19 constitutes a direct and multi-dimensional threat to human life. This study argues that South Caucasian communities should focus on cooperation opportunities to solve their regional problems, including ethnic issues, by turning the crisis into opportunity under the leadership of civil society organizations.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 557
Türk Dünyası Araştırmaları